U21 peatreeneriks sai Prins, selgusid Voolaidi abitreenerid

Postimees Sport
Copy
U21 koondise uus peatreener Igor Prins.
U21 koondise uus peatreener Igor Prins. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti noormeeste U21 ja U23 koondise peatreeneriks kinnitati kuni 2020. aasta lõpuni Igor Prins. Meeste koondise peatreeneri kohusetäitja Karel Voolaid koostas oma abitreenerite meeskonna selliselt, et sinna kuuluvad nii endised koondise mängijaid kui ka noorema põlvkonna spetsialistid.

Igor Prins esindas Eesti meeste koondist mängijana aastatel 1992-1994 ühtekokku 20 korda. Premium liigas juhendas ta FC Levadia ja Nõmme Kalju FC meeskondi, pärast mida tegeles noorte jalgpalliga Läänemaal. Viimastel aastatel on Prins juhendanud Esiliiga B tasemel mängivat Pärnu Jalgpalliklubi, kus jätkab ka nüüd.

«Meil seisab U21 koondisega septembris algavas Euroopa meistrivõistluste valiksarjas ees tõsine pingutus. Peale on kasvamas uus ja väga huvitav põlvkond mängijaid, kelle jaoks eelseisvad kohtumised pakuvad võimalust end näidata, astuda just koondise keskkonnas samm edasi,» lausus värske U21 rahvusesinduse peatreener.

Voolaidi abitreeneritena meeste koondise juures asusid tööle Mart Poom, Mario Hansi, Aivar Anniste, Vladimir Vassiljev ja Ott Meerits. 

«Igal treenerite meeskonna liikmel on oma vastutusala ja oskused, mida rakendame just tema valdkonnas. Pidasime esimese koosoleku, jagasime ülesanded ära ja asusime tööle, et olla septembrikuisteks EM-valikmängudeks valmis,» lausus Karel Voolaid.

Mart Poom jätkab koondise väravavahtide treenerina. Aastatel 1992-2009 esindas Poom meeste koondist 120 mängus. Treenerina on Poom lisaks Eesti koondisele ametis olnud Londoni Arsenalis ja oma jalgpallikoolis Nõmme United.

Abitreener Mario Hansi on seni töötanud Voolaidi kõrval U21 koondise juures, samuti pidanud Tartu JK Tammekas esindusmeeskonna peatreeneri, noortetöö juhi, esindusmeeskonna abitreeneri ja noortetreeneri ametit. Mängijana kuulus Hansi aastaid JK Tammeka esindusmeeskonda. Erialaselt on ta end täiendanud koolitustel Saksamaal ja Soomes. Eestis on Hansi läbinud C-, B- ja A-taseme treenerite koolituse ja õpib praegu UEFA Pro kursusel.

Voolaidi abitreener Aivar Anniste töötab praegu JK Tallinna Kalevi U21 võistkonna abitreenerina, varasemalt on ta olnud Eesti U18 ja U16 koondise abitreener. Aastatel 1997-2008 esindas Anniste mängijana meeste koondist 45 kohtumises ja lõi 3 väravat. 

Eesti klubidest mängis ta FC Flora, FC TVMK, Lelle SK, FC Valga, Viljandi JK Tulevik, Tartu JK Tammeka, FC Nõmme Unitedi, FCF Tallinna Ülikooli ja Viimsi JK eest, nüüd kuulub JK Tallinna Kalevi III võistkonna koosseisu. Välismaal esindas Anniste Norra klubisid Höneföss BK ja Ullensaker/Kisa IL ning Rootsis Enköping SK võistkonda. Anniste on läbinud C- ja B-kategooria treenerite kursused.

Uus abitreener, kelle ülesandeks saab olema videoanalüüs, on Vladimir Vassiljev, kes töötab FCI Levadia esindusmeeskonna abitreeneri ja analüütikuna, duubelmeeskonna ja U17 võistkonna peatreenerina. Alates 2012. aastast on ta Levadias olnud erinevate noortegruppide juhendaja. Koondistega on Vassiljev varasemalt kokku puutunud U23 tasemel, kus ta oli Voolaidi abitreener.

Vassiljevil on Tallinna Tehnikaülikoolist äriinfotehnoloogia magistrikraad. Jalgpallialaselt on ta end täiendanud Rootsis ja Eestis, kus läbis C-, B- ja A-taseme treenerite koolituse ja omandab praegu UEFA Pro litsentsi. Mängijana esindas Vassiljev FC Levadia, FC Infoneti, Viljandi JK Tuleviku ja Tartu JK Maagi ridu.

Kehalise ettevalmistuste treenerina jätkab Ott Meerits, kes on mänginud nii noortekoondiste eest kui ka erinevates Premium liiga klubides, omab UEFA A litsentsi ning Tartu Ülikoolist spordifüsioteraapia magistrikraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles