Suvi pakub noortele tööd

Emily Bollverk
Copy
Anna Mari Paalpere on rahul, et leidis suveks tööd Paide Maksimarketis, mida peab tuttavaks kodupoeks.
Anna Mari Paalpere on rahul, et leidis suveks tööd Paide Maksimarketis, mida peab tuttavaks kodupoeks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Palju ettevõtteid kannatab aasta ringi tööjõupuuduse all, kuid eriti hulluks võib probleem muutuda suviti, kui oma töötajad puhkustele suunduvad. Enamasti aitavad hädast välja noored. Suvevaheajal on noortel hea võimalus ennast tööturul proovile panna, veidi raha teenida ja tuleviku tarbeks töökogemust saada.

Suured tootmisettevõtted noori aga väga kergekäeliselt tööle ei võta. Nii leiavad noored tegevust kas klienditeenindajatena kauplustes-kohvikutes, haljastus- ja heakorratöödel või ehitusel ja põllumajanduses. Noored saavad töö otsimisega ise hakkama ja töötukassa abi ei vaja, küll aga tulevad kasuks vanemate või pereliikmete tutvused.

Paides Südamesahvris on sel suvel näha kahte noort neidu, kes on tööd leidnud klienditeenindajatena. Südamesahvri peakoka Sven King-Azojani kinnitusel on nad valitud töötajatega väga rahul. Sooviavaldusi tuli Südamesahvrile palju ja noorte soov suveks tööd leida oli King-Azojani hinnangul suur. Nende seast töötajaid leida aga nii kerge polnudki. Palju noori, kes oma avalduse saatis, ei ilmunud kokkulepitud ajal vestlusele ja need, kes vestlusel käisid, ei ilmunud jälle tööle. Seega on noortel huvist hoolimata veel kõvasti arenguruumi. Tööle valitud noored said lõpuks koha tänu sellele, et nende õde oli Südamesahvris kokana praktikal. Otsustati, et kolm õde üheskoos tööle võtta on kindlam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles