Itaalia politsei leidis haarangutes paremäärmuslastele raketi

Copy
Itaalia Torino politsei esmaspäeval avaldatud foto paremäärmuslaste vastu korraldatud haarangute käigus arestitud raketist.
Itaalia Torino politsei esmaspäeval avaldatud foto paremäärmuslaste vastu korraldatud haarangute käigus arestitud raketist. Foto: AFP / Scanpix

Itaalia politsei teatas esmaspäeval, et arestis haarangute käigus Kremli-meelsetele paremäärmuslastele õhk-õhk-tüüpi raketi. 

Itaalia politsei korraldas mitmes linnas haarangud Ukraina venemeelsete separatistide abistamises kahtlustatavate äärmuslaste vastu. 

«Operatsiooni käigus leiti Katari sõjaväes kasutatud ideaalses töökorras õhk-õhk-tüüpi rakett,» teatas politsei avalduses. 

Matra-raketi kõrval leidsid politseinikud ka keeruliste relvade peidupaiga, kuhu oli peidetud viimase põlvkonna automaate ja raketiheitjaid. 

Haarangute tulemusena arestiti ka neonatsistlikku propagandat, teatasid korrakaitsjad ja lisasid, et vahistati kolm inimest. 

Üks kolmest on neofašistliku erakonna Forza Nuova liige Fabio Del Bergiolo (50). Ülejäänud kaks on 42-aastane šveitslane ja 51-aastane itaallane, kes vahistati Forli lennujaama lähedal kahtlustatuna katsetes raketti maha müüa. 

Operatsiooni juhtis Torinost peamiselt terrorismi ja organiseeritud kuritegevusega tegelev õiguskaitseametkond Digos ja selles osalesid Forli, Milano, Novara ja Varese politseiametid. 

«Meil on aimu, mis eesmärgil arestitud varustus võinuks kasutust leida, kuid me ei spekuleeri,» ütles Torino politseikomissar Giuseppe De Matteis ajakirjanikele. 

Terroritõrjametnik Eugenio Spina ütles, et esialgu ei ole alust eeldada aktiivse vandenõu olemasolu nende relvade kasutamiseks. 

9. juulil vahistas politsei fašismi propageerimises ja relvade varjamises süüdistatud paremäärmuslase Fabio Carlo D'Allia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles