Seda hobi saad harrastada iga ilmaga! Loe, kuidas valida SUP aerulauda

Copy
Foto: Aqua Marina

Kas tahaksid ennast proovile panna ja midagi uut ette võtta? Aerusurf ehk SUPi lauaga sõitmine on selleks suurepärane võimalus, sest sobib nii algajatele kui edasijõudnutele. Aastasadu tagasi Hawaiilt algusese saanud veespordiala on viimastel aastatel Eestis suuresti populaarsust kogunud, sest meil on palju jõgesid, järvesid ja sadu kilomeetreid mereranda, mis supitamiseks ideaalselt sobivad.  Miks mitte nautida mõnusat ilma, vees olemist ja teha trenni samal ajal?

Mida pikem ja laiem SUP, seda stabiilsem

SUPi lauaga sõitmisega saavad hakkama kõik, kellel on piisavalt pealehakkamist. Sobiva mudeli valikul tasub silmas pidada kandevõimet ning aerulaua pikkust. Kandevõime numbrit peaks vaatama vähemalt 20 kg varuga, aga võib ka rohkem. Mida pikem ja laiem SUP, seda stabiilsem ja lihtsam sõit. Algajal on kergem kohe püsti seista.

Suure lauaga on võimalik ka kahekesi sõita. Enamasti sõidetakse siis nii, et üks istub ninas ja teine seisab tagaosas püsti ning aerutab. Lisaks saab suurtel laudadel teha joogaharjutusi. Kuna SUPi laual joogaharjutusi tehes, pead samal ajal vee peal tasakaalu hoidma, et mitte vette prantsatada, on kõik lihased korraga töös. Tõsistele joogafännidele on ka spetsiaalsed SUPi mudelid, mis on ekstra laiad ja stabiilsed.

Pikad ja kitsad lauad on mõeldud kiiresti sõitmiseks. Nendega saab küll hea hooga edasi liikuda, aga tasakaalu hoidmine on tunduvalt keerulisem.

Foto: Aqua Marina

SUP kaasa ja kasvõi rabalaukasse!

Tänapäeval ei ole küsimustki - kõige parem valik on täispumbatav SUP. Selle saab mugavalt väikeseks seljakotiks kokku pakkida, autosse visata ja mereranda või kasvõi rabalaukasse minnes kaasa võtta. SUPi lauad kaaluvad olenevalt mudelist 7-12 kg, sellist kotti ei ole raske seljas kanda.Täispumpamine võtab olenevalt SUPi suurusest aega 2-4 minutit. Pumpamisel on tähtis silmas pidada, et pakendil on märgitud maksimaalne rõhk (PSI) ning enamasti on SUP kasutusvalmis juba tunduvalt väiksema rõhu all.

,,Tootja osas tasub eelistada rohkem kui ühe ja kahe mudeliga brände. Korralik tootevalik tähendab pikemat arendustööd ja testimisi, mis omakorda kindlustavad parema kvaliteedi,’’ annab SUPi laua ostmiseks nõu Merevarustus OÜ tootejuht Kristo Herzmann. ,,Näiteks Aqua Marina lauad on aastaid olnud väga populaarsed Norras ja Rootsis, seda tänu heale kvaliteedile ja madalale hinnatasemele,’’ lisab Herzmann.

Merevarustus.ee e-poest saab iga lauaga kaasa kogu vajaliku varustuse: SUPi laua, reguleeritava pikkusega aeru, käsipumba, turvarihma, uime ja seljakoti, kuhu kõik eelnimetatu pakkida. Merevarustuse poes on kõik Aqua Marina mudelid kohapeal olemas ja e-poest saab tellida üle Eesti. SUPi laud jõuab nautlejale kulleriga kohale juba järgmisel päeval. Mis nüüd enam oodata, kõik suppima!

Copy
Tagasi üles