Prantsuse keskkonnaminister astub priiskamisskandaali tõttu tagasi

Copy
Teisipäeval tagasiastumisest teatanud Prantsuse keskkonnaminister François de Rugy (vasakul) 14. juulil rahvuspüha Bastille' päeva pidustustel Pariisis.
Teisipäeval tagasiastumisest teatanud Prantsuse keskkonnaminister François de Rugy (vasakul) 14. juulil rahvuspüha Bastille' päeva pidustustel Pariisis. Foto: Lemouton-POOL/SIPA /Scanpix

Prantsuse keskkonnaminister François de Rugy teatas teisipäeval, et astub seoses priiskavat eluviisi puudutava skandaaliga tagasi, kuid süüdistas meediat enda lintšimises.

«Minu pere vastu suunatud rünnakud ja lintšimine meedias sunnivad mind astuma vajaliku sammu tagasi. Esitasin peaministrile hommikul tagasiastumispalve,» ütles de Rugy, kes oli ka riigiminister ja seega valitsuses peaminister Édouard Philippe'i järel tähtsuselt teine isik. 

«Minu nime kaitsmiseks vajalik jõupingutus tähendab, et ma ei saa täita rahulikult ja tõhusalt oma missiooni,» lausus ametist lahkuv minister. 

De Rugy sattus terava kriitika alla, kui uuriva ajakirjanduse portaal Mediapart paljastas, et parlamendi alamkoja presidendina võõrustas ta koos oma abikaasaga maksumaksjate kulul uhkeid pidusööke sõpradega.

Pärast keskkonnaministriks saamist lasi ta väidetavalt oma ametikorteri 60 000 euro eest ümber kujundada.

De Rugy süüdistas vasakpoolset portaali «laimus» ja heitis sellele ette soovi «kahju teha, mustata ja hävitada». Minister on enda sõnul esitanud Mediaparti vastu hagi. 

President Emmanuel Macron ütles esmaspäeval, et palus peaministril tuua keskkonnaministri vastu esitatud süüdistustesse täieliku selguse, ja rõhutas, et langetab otsuseid mitte paljastuste, vaid faktide alusel. 

De Rugy sai keskkonna- ja ökoloogiaministriks 2018. aasta septembris pärast oma eelkäija Nicolas Hulot' tagasiastumist. 2017. aasta juunist 2018. aasta septembrini oli ta rahvusassamblee spiiker. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles