Tartu firma lubab töötada nii Euroopast kui Kagu-Aasiast

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
Messente Communications meeskonnaüritus, mis toimub umbes viis korda aastas. Erinevatest kohtadest tulevad kokku kõik, kellel võimalik, et tööasju arutada.
Messente Communications meeskonnaüritus, mis toimub umbes viis korda aastas. Erinevatest kohtadest tulevad kokku kõik, kellel võimalik, et tööasju arutada. Foto: Lauri Kinkar

Iga päev üle miljoni sõnumi saatev Tartu firma Messente Communications sai teiste ettevõtete seas juunikuus kaugtöömärgise, millega tunnustatakse firmasid, kes võimaldavad oma töötajatel täita tööülesandeid täpselt seal, kus nad ise parasjagu soovivad. Lisaks pärjati Messente Communicationsi eestvedaja Lauri Kinkar parima juhi tiitliga.

Märgis ja tiitel Kinkarile väga tähtsad pole. Tema arvates on muidugi hea, et firmat tunnustati, aga sellest ei muutu firma igapäevas suurt midagi. Kinkarit üllatas, et asjad, mis talle ja tema kolleegidele tunduvad tavapärased, on teistele firmadele erilised.

Kaugtöömärgise andis kolmandat aastat välja MTÜ Targa Töö Ühing, mille juhataja Ave Laas ütles, et nad hindavad kaugtöömärgist välja andes lisaks kontorist eemal töötamise võimaldamisele ka seda, kui rahul on töötajad. Kinkari puhul kiitsid alluvad seda, kuidas ta suudab panna erineva profiiliga inimesed ühtse eesmärgi nimel koos töötama nii, et kõik on tööga rahul ja õnnelikud. Laas ütles, et nüüd soodustavad laias laastus pooled Eesti firmad kontorist eemal töötamist, aga reaalselt võimaldab seda alla veerandi firmadest.

Messente töötajad käivad põhiliselt koos Tartus ja Tallinnas, kus firma rendib büroos töölaudu, kuid töötada võib ka mujal. Ajakirjanikuga suhtles Kinkar näiteks Lahemaalt oma maakodust tööarvuti tagant. Firmas jagatakse arvutiprogrammides tööülesanded ära, seatakse tähtajad ja ülemust huvitab ainult tulemus, mitte see, kus tulemus on saavutatud.

Näiteks Messente arendaja Marko Sulamägi töötab praegu Gruusias. Ettevõttes on ta töötanud üle aasta, selle aja jooksul on ta jõudnud töötada nii Hispaanias, Eestis, Kagu-Aasias kui ka Gruusias. Eestisse ta elama jääda ei soovi, küll aga käib ta vahel kodumaal, et näha lähedasi ja vahelduseks töökaaslastega sama laua ääres istudes tööd teha.

Messente pakub teenust firmadele, millel on vaja mingil põhjusel klientidele regulaarselt sõnumeid saata, nende klientide hulka kuuluvad näiteks finantstehnoloogia- ja logistikaettevõtted nagu Bondora ja Bigbank. Eestis saadab Messente inimestele sõnumeid näiteks siis, kui nende tellitud pakk on jõudnud Itella pakiautomaati.

Selle aastatuhande alguses ülikooli tudengite rühmatööst hooga alguse saanud Mobi Solutions Grupist, mis hõlmab mobiilitehnoloogiaga seotud ettevõtteid, 2013. aastal välja kasvanud Messente Communications saadab iga päev üle miljoni sõnumi, eriti palju kliente on neil Euroopas, Ladina-Ameerikas ja Kagu-Aasias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles