Kangert: jalga pole, kuid usun, et seis muutub

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: Chris Wallis/GodingImages/PA Images/Scanpix

Tour de France’il sõidetakse täna 167 kilomeetri pikkune 11. etapp Albist Toulouse’i. Velotuuril osalevad Eesti jalgratturid Rein Taaramäe ja Tanel Kangert senise kümne etapi ja 1804,6 kilomeetri jooksul suurele pildile mahtunud ei ole. Tuuril enne tänast etappi 61. kohal olev Kangert avas pisut tagamaid, miks on tema seis selline, nagu see parajasti on.

«Enesetunde kohta ütleks nii, et ei ole ennast kunagi pärast kümmet päeva Tour de France’il nii väsinuna tundnud. Seis ei ole kindlasti see, mis ma lootsin. Arvasin, et esimesed kolm-neli päeva kulub lahtisõitmiseks, et küll olukord paraneb. Kuid praegu ei ole tõesti erilist minekut,» ütles esimest hooaega EF Education Firsti rattatiimis sõitev Kangert.

Kevadel Giro d’Italial seitsmendat korda kihutanud ja 18. kohaga lõpetanud rattur leidis teisipäevasel puhkepäeval Postimehega vesteldes, et väsimus on tingitud tavapärasest teistsugusest ettevalmistusest. «Väike analüüs näitab, et Tour de France’i arvestades ei olnud osalemine Giro d’Italial kõige õigem valik, või vastupidi, arvestades Girot, oli Tour de France’ile tulek mitte just kõige targem samm,» lausus ta.

Kangert siiski kinnitas, et enne Tour de France’i oli tal neli nädalat aega kõvasti trenni teha. «Kõik märgid enne tuuri näitasid, et seis on päris hea. Aga mida ma ei teinud, oli see, et ei võistelnud vahepeal kordagi. Ükski, isegi väga hea trenn, ei asenda korralikku võistlust. Oleks ma võib-olla mõne stardi teinud,

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles