Norras hukkus eestlasest sukeldumisinstruktor

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Sukelduja. Illustreeriv foto.
Sukelduja. Illustreeriv foto. Foto: Aftonbladet

Norras Trøndelagi maakonnas Hitra piirkonnas juhtus teisipäeva õhtul traagiline õnnetus, kui Eestist pärit turismigruppi juhendanud 60ndates eluaastates sukeldamisinstruktor end ühtäkki kehvasti tundis ja uppus, kirjutab uudisteportaal NRK.

Meedikud püüdsid meest küll elustada, kuid tulutult.

Väljaande sõnul on lähedasi õnnetusest teavitatud ning kohapeal tegutseb kriisimeeskond, et hoolitseda reisigrupi inimeste eest. «Meie ülesanne on võimaldada psühholoogilist abi. Oleme kohal ja toetame õnnetust pealt näinud inimesi,» kommenteeris kriisimeeskonna juht Hege Lie Rønningen lehele.

Politsei sõnul juhtus intsident umbes kell 18 teisipäeva õhtul. Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud uurimist.

Operatsiooni juhi Ebbe Kimo sõnul tabas eestlast vee all ilmselt terviserike.

«Välisministeerium on teadlik Eesti kodaniku hukkumisest Norras,» sõnas välisministeeriumi meedianõunik Leen Lindam. Ta lisas, et infot, kuidas välismaal toimunud surmajuhtumite puhul peaks käituma on leitav Reisi Targalt lehelt

Surmajuhtumi korral:

Välismaal toimunud surmajuhtumi puhul soovitab välisministeerium ühendust võtta rahvusvahelist matuseteenust pakkuva ettevõttega.  Juhul kui oli sõlmitud reisikindlustus, tuleks kindlasti ühendust võtta ka kindlustusega. Põrmu tuhastamise ja transpordiga seonduvad kulud katab kindlustus või selle puudumisel sugulased või lähedased.

Konsul nõustab omakseid põrmu transportimisel asukohariigist Eestisse, mis eelkõige hõlmab vajalike dokumentide väljastamist ning üksikutel juhtudel ka urni või kirstu pitseerimist.

Mida konsul saab teha?

Nõustab lähedasi põrmu transpordi küsimustes Eestisse.

Vahendab vajadusel suhtlemist matusebürooga.

Suhtleb vajadusel asukohamaa ametiasutustega.

Väljastab vajadusel kirstu või urni pitseerimise tõendi.

Mida konsul ei saa teha?

Ei maksa põrmu tuhastamise, matmise, transpordi ega muude sellega seotud kulude eest.

Allikas: Reisi Targalt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles