Alkoholivaba õlu - selle suve trendijook, mis võib aidata sul isegi kaalu alandada!

Copy
Foto: Viru Õlu AS

Palavate suvepäevadega tekib tahes-tahtmata isu haarata jahutuseks külm jook, kuid näiteks õlle nautimisel tekib küsimus, kas see on siis ikka kõige tervislikum valik. Seega on heaks alternatiiviks alkoholivaba toode, mis mitte ainult sisaldab vähem kaloreid kui alkoholiga õlu, vaid ka turgutab keha mitmete teiste kasulike ainetega.

Alkoholivabade õllede trend on kasvamas. Peamine eelis nende tarbimisel on see, et saab seltskonnaürituselt rahuliku südamega oma autoga koju sõita, kuid lisaks sellele on veel erinevaid häid omadusi.

Vähem kaloreid

Alkoholivabas õlles on vähem kaloreid kui alkoholiga õlles, mistõttu võib alkoholivaba õlle eelistamine vähendada sinu päevast kalorite tarbimist. Lisaks võib alkoholi liigtarbimine alandada veresuhkru taset, mis omakorda tekitab suuremat isu ebatervisliku ja kõrge kalorsusega toidu järgi.

Näiteks, Puls Extra Larger ( Alc. 5% vol) hele õlu sisaldab 27 kcal 100ml kohta, aga alkoholivaba Puls hele õlu kõigest 21 kcal 100ml kohta.

Ühtlasi on alkoholivabades õlledes palju vähem suhkrut kui enamikus karastusjookides: kõigest 0,10 g 100 milliliitri kohta võrreldes näiteks Coca-Colaga, milles on sama koguse kohta 10,6 g suhkrut. Seega on alkoholivaba õlu kindel valik, kui soovid kaalu jälgida või suhkrutarbimist vähendada.

Sisaldab B-rühma vitamiine

Üldjuhul sisaldab õlu B12-vitamiini ja foolhapet, mis on head immuunsüsteemile, ja polüfenoole, mis on antioksüdandid. Samuti on õlu lahustuv kiudaine ja seega kasulik seedesüsteemile.

Paljud sportlased tarvitavad alkoholivabasid õllesid pärast sooritust taastusjookide asemel, sest lisaks kõigele eelmainitule puudub alkoholivabal õllel omadus vedelikku organismist välja viia; erinevalt alkoholiga õllest.

2011. aastal uuris Münichi ülikooli professor Johannes Scherr alkoholivaba õlle mõju sportlastele. Maratonijooksjad jõid 1,5 liitrit alkoholivaba õlut päevas ja selle tulemusena vähenes nende risk hingamisteede haigustele.

Vähendab stressi

Pärast rasket päeva õlle joomine võib sind maha rahustada, kuid see pole tingitud alkoholi sisaldusest, nagu üldjuhul arvatakse. Põhjus peitub hoopis joogis sisalduvates elektrolüütides ning teistes mineraalides, sealhulgas kaaliumis, mis aitab adrenaliini tasakaalustada.

Seetõttu polegi vaja proovida lahti saada õllejoomisest, vaid vahetada see maitseelamus hoopis alkoholivaba õlle vastu. Siiski on oluline meeles pidada, et alkoholivabad õlled ei aita kaasa alkoholismi ravile ning ka neid tuleb tarbida mõõdukalt!

Copy
Tagasi üles