USA kohus mõistis kurikuulsa narkoparuni El Chapo eluks ajaks vangi

Copy
Narkoparun Joaquin "El Chapo" Guzman .
Narkoparun Joaquin "El Chapo" Guzman . Foto: Reuters /Scanpix

USA kohus mõistis Mehhiko narkoparuni Joaquin «El Chapo» Guzmani täna eluks ajaks vangi, lisades karistusele veel sümboolsed 30 aastat.

Lisaks peab endine jõugujuht maksma tagasi 12,2 miljardit dollarit kuritegelikul teel saadud tulu.

Üks maailma kurikuulsamaid narkoparuneid, Mehhiko Sinaloa kartelli 62-aastane endine pealik mõisteti veebruaris süüdi veerand sajandi vältel toime pandud kuritegudes, sealhulgas sadade tonnide kokaiini, heroiini, metamfetamiini ja marihuaana smugeldamises Ühendriikidesse.  

Kolm kuud kestnud kohtuprotsessil andis ütlusi üle 50 tunnistaja.

Guzmán suutis Mehhiko vanglatest põgeneda kaks korda, enne kui ta uuesti kinni nabiti ja 2017. aastal Ühendriikidele välja anti.

Kui kohus Guzmáni üle mullu novembris algas, väitis advokaat Jeffrey Lichtman, et Mehhiko korrumpeerunud valitsused, ülehüpanud kolleegid ja USA narkoamet on teinud tema kaitsealusest patuoina.

Guzmáni endine parem käsi Dámaso López Núñez mõisteti novembris eluks ajaks vangi. Núñez andis süüdistuse kohaselt korraldusi mitmeteks Sinaloa kartelliga seostatud tapmisteks ja inimröövideks. 

Guzmáni on nimetatud maailma suurimaks narkoparuniks pärast Colombias tegutsenud Pablo Escobari, kes oli maailma rikkamaid mehi, kuni politsei ta 1993. aastal maha lasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles