Hyundai piloot Mikkelsen: Oliver Solberg üllatas mind Rally Estonial kõvasti

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Oliver Solberg koos kaardilugejaga Rally Estonial klassivõitu tähistamas.
Oliver Solberg koos kaardilugejaga Rally Estonial klassivõitu tähistamas. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kõigest 17-aastane Oliver Solberg tõestas end möödunud nädalavahetusel Rally Estonial tõelise tipptegijana. Muuhulgas jagas kiidusõnu tema kohta ka Hyundai WRC-meeskonnas sõitev Andreas Mikkelsen.

Solberg näitas Rally Estonial kohati uskumatut hoogu, võites kindlalt R5 arvestuses ralli ühe minuti ja 27 sekundiga Rainer Ausi ees. Muuhulgas oli ta katsetel pidevalt kiirem ka Teemu Suninenist ning esimesel võistluspäeval andis kõva lahingu ka Markko Märtinile.

«Ta oli oma sel nädalavahetusel Rally Estonial sõites kõigist oma klassis sõitnutest üle. Enne seda nädalavahetust oli keeruline tema taset hinnata, aga nüüd sai ta sõita maailma tippsõitjate vastu ja ta suutis end tõestada. Olen tõeliselt üllatnud selles, mida ta nädalavahetusel tegi,» vahendab VG Mikkelseni sõnu.

Solberg ise oli samuti oma saavutuse üle õnnelik, aga samas jäi noor rallisõitja kahe jalaga maapeale: «Ma sain sel nädalavahetusel väga hästi hakkama, ma ei uskunud, et nii kiire olen. Samas mõistan, et mul on palju õppida ja ma pole veel päris valmis maailma tippudega konkureerima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles