Video: Venemaal peeti kinni teismeliselt pistist nõudnud rahvuskaartlased (2)

Copy
Ekraanikuva portaali Fonatanka videost.
Ekraanikuva portaali Fonatanka videost. Foto: fontanka.ru

Venemaa politsei pidas kinni kaks Vene Rahvuskaardi liiget, kes olid sokutanud teismelisele narkootikume ja seejärel temalt altkäemaksu nõudnud.

Veebilehel Fontanka avaldatud videos on näha, kuidas politsei peab Peterburis jõudu kasutades kinni kaks Vene Rahvuskaardi liiget, keda kahtlustatakse teismelisele narkootikumide istutamises, et seejärel noorukilt ebaseaduslike ainete omamise eest altkäemaksu nõuda.

Teisipäevasel operatsioonil filmitud ülesvõttes on näha kahte tavariietes politseinikku, kes panevad käed raudu kahel Rahvuskaardi vormiriietuses mehel ja suruvad nad vastu politseiautot.

Väidetavalt pidasid kaks rahvuskaartlast tänaval kinni 16-aastase noormehe, sokutasid talle uimasteid ja nõudsid seejärel 300 000 rubla (4245 eurot) pistist, teatas kohalik juurdlusbüroo haru eile.

Pärast nooruki toimetamist sularahaautomaadi juurde ja osa nõutud summa konfiskeerimist, nõustusid rahvuskaartlased võtma ülejäänud raha vastu hiljem kindlaksmääratud kohas.

Alaealine ohver teavitas juhtunust politseid, kes vahistasid pistise järele tulnud rahvuskaartlased.

Rahvuskaardi liikmeid 26-aastast Nikita Lavrentjevit ja 29-aastast Aleksander Boikovi ootab pistisevõtmise süüdistuste alusel kuni 12-aastane vangistus.

Rosgvardia teatas, et algatab juhtumi osas sisejuurdluse. «Kui me leiame nad olevat süüdi, siis need töötajad tagandatakse ja nende ülemate vastu võetakse kasutusele distsiplinaarmeetmed,» teatas Rahvuskaart väljaandele Fontanka.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles