PM Budapestis. Kaido Kaaberma: Embrichil jäi võidust ülivähe puudu

Copy
Irina Embrich.
Irina Embrich. Foto: FIE / AUGUSTO BIZZI

Vehklemise MMil Budapestis lõppes kahe Eesti epeenaise tee heitluses viimasele torkele: Julia Beljajeval esimeses ja Irina Embrichil teises ringis. Eriti lähedal oli võidule Embrich.

Matšis kuuenda asetusega prantslanna Coraline Vitalis'ga haaras Embrich kohe initsiatiivi ja hoidis kerget edu teise perioodi lõpuni - siis näitas tabloo 12:11. Viimase vehklemisaja alustuseks tegi Vitalis kaks torget järjest, kuid Embrich jõudis järele 14:14. Võitlus otsustavale torkele oli pinev, meie vehklejal jäi torkest juuksekarva võrra puudu ja viimaks tõmbas pikema kõrre prantslanna.

"Viimane torge on sageli loterii küsimus. Väga vähe jäi puudu, et Embrich - kes läks riskima - teinuks selle ise. Kahju on neist kahest matšist, mis ühe torkega ära läksid," rääkis treener Kaido Kaaberma Postimehele hetkel, mil Katrina Lehis polnud veel alustanud kolmanda ringi matši Vivian Kongiga - kus tuli vastu võtta kaotus kahe torkega.

Pettunud Embrich ei soovinud kommentaare jagada. Teda juhendanud Kaaberma hinnangul on kaotus kehv asi, kuid hoolealune vehkles hästi. "Ka Beljajeva vehkles hästi, kuid vastane oli natuke tugevam. Võitjaid saab olla ainult üks, seekord läks meil niimoodi."

Peatreeneri hinnangul on nii Lehis, Embrich kui ka Beljajeva võrreldes kuu aega tagasi Saksamaal peetud EMiga paremas vormis. "Embrich tegi avaringis poolatari vastu ilusa matši ja Vitalis' vastu alustas hästi. Ent viimasel kolmandikul muutis vastane taktikat," märkis Kaaberma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles