PM Budapestis. Katrina Lehis: viimane vastane oli eelmistega võrreldes teisest klassist

Copy
Katrina Lehis.
Katrina Lehis. Foto: Tairo Lutter

Eesti epeenaiste teekond Budapesti EMi individuaalturniiril lõppes kolmandas ringis, mil viimasena langes konkurentsist Katrina Lehis. Ta pälvis kokkuvõttes 13. koha.

Lehis alustas päeva võimsalt, saades kaks suureskoorilist võitu. Ent matši hiljutise maailma esinumbri Vivian Kong Man Wai (Hongkong) vastu ei õnnestunud enam enda kasuks pöörata.

"Kahel esimesel ning kolmandal vastasel oli selge klassivahe," tõdes Lehis Postimehele. "Esimest vastast Tšehhist sain MMi eelses Saksamaa laagris tundma õppida. Teine vastane kuulub alles kadettide vanuseklassi."

"Katrina võidaks noid kahte igasuguse vormiga," lisas pealtvaatajana MMil viibiv endine tippmees Meelis Loit. "Kolmas matš tuleb hoopis teisest puust."

Nii oligi. Pool matši veheldi täiesti võrdselt, kumbki ei pääsenud ette rohkem kui ühe torkega. Seisult 6:6 suutis Kong teha kaks torget järjest ning kuidas Lehis ka ei püüdnud, niite enda kätte ta enam ei saanudki - 13:15.

Ehk kulunuks enne maailma tõelise tipuga kohtumist ära mõni pingelisem heitlus? Lehis raputas pead: "Ei. Pinge on kogu aeg peal. Kong ei ole maailmas kellelegi lihtne vastane. Matši keskpaigani oli asi okei, kuid seejärel sattusin tema rünnakute alguse ja liikumise tabamisega raskustesse."

Kongi ja Lehise matš oli heatasemeline ja kvaliteetne. Haapsallanna tõdes, et sportlik vorm on kindlasti parem kui kuu aega tagasi Saksamaal peetud EMil, aga lisas mõrult, et kaotus on kaotus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles