Rahandusministeerium: Pärnus on kalleimad lasteaiad

Moonika Põldvee
, Suvereporter
Copy
Nagu mainis Pärnu linnavalitsuse eelarve peaspetsialist Kirsti Toodu, mõjutab statistikat asjaolu, et Mai, Kastani ja Pöialpoisi lasteaias õpetatakse ujumist. Nii küündib nendes lasteaedades osalustasu 70 euroni.
Nagu mainis Pärnu linnavalitsuse eelarve peaspetsialist Kirsti Toodu, mõjutab statistikat asjaolu, et Mai, Kastani ja Pöialpoisi lasteaias õpetatakse ujumist. Nii küündib nendes lasteaedades osalustasu 70 euroni. Foto: Urmas Luik

Rahandusministeeriumi andmetel maksavad vanemad, kes on oma lapsed Pärnu linnas lasteaeda pannud, üle Eesti ära kõige suurema protsendi oma palgast.

Kui võrrelda pärnakate keskmiselt tuhandeeurost igakuist sissetulekut ja munitsipaallasteaedade kohatasu 56–70 eurot kuus, kulutavad linlased lasteaiale koguni kuni seitse protsenti oma palgast. “Selge, et vanemale on see kallis, kuid kõik sõltub sellest, millised on meie tegevuskulud,” kommenteeris Pärnu abilinnapea Marko Šorin. “Ega siis lasteaeda ei peeta üleval ainult vanemate osalustasust, linn maksab omalt poolt väga palju peale.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles