Jooksuvõistlus toob Võsule osalejaid Euroopast ja Ameerikast

Margus Martin
, reporter
Copy
Võsu rand saab eeloleval pühapäeval loetud tundideks veel ühe funktsiooni, sest sinna on viidud poole tuhande osalejaga jooksuvõistluse Võsu Südasuve Challenge start ja finiš.
Võsu rand saab eeloleval pühapäeval loetud tundideks veel ühe funktsiooni, sest sinna on viidud poole tuhande osalejaga jooksuvõistluse Võsu Südasuve Challenge start ja finiš. Foto: Meelis Meilbaum

Sel pühapäeval Võsul toimuva jooksuvõistluse Võsu Südasuve Challenge kõik pool tuhat stardikohta on välja müüdud.

Kodumaiste jooksusõprade kõrval võtab 10-kilomeetrise distantsi jalge alla hulk välisvõistlejaid.

Võsu Südasuve Challenge'i peasekretär Riina Ignatov lausus, et eelregistreerimise põhjal oodatakse jooksjaid kuuest välisriigist: Ameerika ühendriikidest, Itaaliast, Iirimaalt, Taanist, Soomest ja Lätist.

Ka ilmataadiga on saavutatud mõistlik kokkulepe, sest prognoosi kohaselt valitseb pühapäeval päikesepaisteline paarikümne soojakraadiga ilm. "Igal juhul tuleb tore jooks ja tõotab ilusat ilma," tähendas Riina Ignatov.

Jooksu start on Võsu rannas ja võistlejad lähetatakse alates keskpäevast rajale väikeste rühmadena kümnesekundiliste intervallidega. Eestis suurematel jooksuvõistlustel harva kasutusel olev intervallstart võimaldab vältida tunglemist stardikoridoris ja jooksu algusosas ning pakub seeläbi osalejatele parema jooksuelamuse.

Tugevamatest jooksjatest on end Võsu Südasuve Challenge'ile kirja pannud näiteks Aleksandr Kuleshov, Rauno Reinart ja Aaro Tiiksaar ning Liliana Torn, Kristiina Nurk ja Elis Lillmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles