Selgusid korvpallikoondise võimalikud vastased EM-valiksarjas

Postimees Sport
Copy
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: Mihkel Maripuu

FIBA avaldas täna 2021. aasta EMi valikturniiri loosi asetused ning süsteemi, kuidas valiksarja peetakse.

EM valikturniirist võtab osa 32 tiimi, kelle hulgas on ka korraldajad Tšehhi, Gruusia, Saksamaa ja Itaalia. Tiimid loositakse kaheksasse neljaliikmelisse alagruppi ning mängivad kõikide vastastega kaks korda kodus-võõrsil printsiibil.

Igast grupist saavad edasii. Erandiks on grupid, kuhu loositakse korraldajamaad, millest saavad edasi kaks parimat ja korraldajariik. 

Valikturniir peetakse hooaja jooksul kolmes aknas. Esimesed mängud toimuvad vahemikus 17.-25. veebruar 2020, teised matšid peetakse 23. november - 1. detsember 2020 ning otsustavad matšid on 15.-23. veebruaril 2021.

Loosiprotseduur toimub tuleval esmaspäeval Müncheni lennujaamas ning selle eel on võistkonnad jagatud FIBA maailma edetabeli alusel kaheksasse tugevusgruppi. Eesti asub koos Bulgaaria, Rootsi ja Austriaga alles seitsmendast loosipotist.

Kaheksanda tugevusgrupi täpne koosseis selgub augusti lõpus, sest kõige nõrgemate tiimide vahel peetakse eelvalikturniir.

Ära jagatud om ka see, milliste loosipottide meeskonnad omavahel vastamisi minna saavad. Esimese tugevusgrupi meeskonnad loositakse vastamisi neljanda, viienda ja kaheksanda grupi tiimidega ning teise grupi tiimid kolmanda, kuuenda ja seitsmenda grupi tiimidega. See tähendab, et seitsmendasse gruppi kuuluv Eesti saab üheks vastaseks kas Sloveenia, Kreeka, Horvaatia või Venemaa; teiseks vastaseks kas Itaalia, Läti, Türgi või Ukraina ning kolmandaks vastaseks kas Ungari, Bosnia ja Hertsegoviina, Hollandi või Põhja-Makedoonia.

Kusjuures Eestil on juba õnnestunud vältida selliseid tipptiime nagu Hispaania, Prantsusmaa, Serbia ja Leedu.

Veel on sätestatud ka reegel, et finaalturniiri korraldajariike ei saa ühes grupis olla üle ühe.

Siin on kõik tugevusgrupid:

EM valikturniiri loosi tugevusgrupid.
EM valikturniiri loosi tugevusgrupid. Foto: fiba
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles