Twitter blokeeris Iraani riigimeedia väljaannete kontod

Copy
Twitteri logo.
Twitteri logo. Foto: Twitter/Scanpix

Päev pärast seda, kui Twitter peatas mitme Iraani riikliku ajakirjandusväljaande kontod, märkis sotsiaalmeediavõrgustik laupäeval, et selle põhjuseks oli bahá'í usku inimeste tagakiusamine.

Ajal, mil piirkonnas on üha kasvamas pinged, sedapuhku Briti tankeri hõivamisega seoses, spekuleerisid mõned keelu saanud meediaportaalid, et põhjuseks on selle juhtumi kajastamine.

Kuid Twitter viitas hoopis väidetavale bahá'íga seotud inimeste koordineeritud ja sihipärasele tagakiusamisele. Selle usundi järgijad on Iraanis ahistatud olnud juba pikka aega

Twitter ei nimetanud peatatud kontosid, lisades, et jätkab asja uurimist.

"Konto on peatatud. Twitter peatab konto, mis rikub Twitteri reegleid," on öeldud asjassepuutuvate Iraani väljaannete kontodele postitatud ingliskeelses sõnumis.

Iraani mõõdukatele konservatiividele lähedal seisev uudisteagentuur Mehr kirjutas oma farsikeelsel kontol, et see blokeeriti reede õhtul pärast artikleid tanker Stena Impero hõivamisest Hormuzi väinas.

Iraani revolutsioonikaart märkis, et hõivas rootslastele kuuluva ja Briti lipu all seilava aluse rahvusvahelise mereõiguse rikkumise eest väinas.

Mehri farsikeelne Twitteri lehekülg oli laupäeval kättesaamatu, nagu ka ametliku IRNA ja Noorte Ajakirjanike Klubi oma.

Mehr märkis, et maas on ka selle analüütiline väljaanne Mehr Diplomacy.

Twitteri mikroblogiplatvorm on Iraanis keelatud, kuid paljudel ametiisikutel on siiski kontod ning inimesed pääsevad neile ligi virtuaalse privaatvõrgu ehk VPN-i kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles