MMi teise koha omanik 400 meetri vabaltujumises keeldus võitjaga poodiumit jagamast

, Reporter
Copy
400 m vabaltujumise MM esikolmik. Vasakult Mack Horton, Sun Yang ja Gabriele Detti.
400 m vabaltujumise MM esikolmik. Vasakult Mack Horton, Sun Yang ja Gabriele Detti. Foto: Imago images / Xinhua / Scanpix

Hiina ujuja Sun Yang võitis täna ujumise MMil oma neljanda maailmameistritiitli 400 meetri vabaltujumises, kuid paraku ei pea kõik teda ausaks sportlaseks ning autasustamistseremoonial toimus ebameeldiv juhtum.

Nimelt sai Yang 2014. aastal keelatud stimulandi kasutamise ees kolm kuud kestva võistluskeelu, pärast mida on nii konkurendid kui ka ujumisfännid teda ebaausaks sportlaseks nimetanud, vahendab uudisteportaal AFP.

Olukorda valab õli tulle veel lekkinud Rahvusvahelise Ujumisliidu dopinguraport, kus on kirjas, et väidetavalt hävitas Yang eelmisel aastal oma dopinguproovid, lüües need haamriga puruks.

Autasustamisel keeldus Yang’iga ühispildi tegemiseks poodiumit jagamast tema konkurent, austraallasest ujuja Mack Horton, kes on AFP andmetel Yang’i nimetanud dopingutarbijaks. Horton seisis edasi oma teisel poodiumiastmel ning Yang ja Detti poseerisid medalitega kahekesi.

Yang kommenteeris tekkinud olukorda AFP’le: «Ma ei meeldi kõikidele – mind ei huvita. See, kui sa mind isiklikult ei austa, on okei, aga autasustamistseremoonial, mis on siiras sündmus, peaks mu riigi vastu austust näitama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles