Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid juunis aastaga 0,5 protsenti

BNS
Copy
UPM-Kymmene Otepää AS vineeritehas
Tööstus, toomine, ettevõte tegi soovijatele tootmist ja selle hiljutist laiendust tutvustava ringkäigu.
Inimesed tööpostil, töötamine masinatega
Foto Arvo Meeks/Valgamaala
UPM-Kymmene Otepää AS vineeritehas Tööstus, toomine, ettevõte tegi soovijatele tootmist ja selle hiljutist laiendust tutvustava ringkäigu. Inimesed tööpostil, töötamine masinatega Foto Arvo Meeks/Valgamaala Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis juunis võrreldes maiga 0,1 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuniga 0,5 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juunis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete ja elektrienergia tootmises, samuti hinnalangus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, teatas statistikaamet.

Eelmise aasta juuniga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete tootmises ja mäetööstuses. Lisaks hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeks langes juunis võrreldes maiga 0,7 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuniga 0,1 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langes keskmisest enam naftasaaduste, toormetsa ja mööbli hind, samal ajal tõusis elektrienergia, elektroonika- ja keemiatoodete hind.

Impordihinnaindeks langes juunis võrreldes maiga 0,3 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuniga 0,2 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langes keskmisest enam naftatoodete, nahast toodete ja jalatsite ning paberi ja pabertoodete hind, samal ajal tõusis elektrienergia, elektriseadmete ja ehitusmaterjalide hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles