Vanast viljakuivatist sai romantiline talukompleks

Copy
Foto: Hindreku Turismitalu

Lead: Valgma külas, Paide lähedal asub romantilise hõnguga talu, kus saab pidada pulmi, korraldada seminare või külastada veinikeldrit. Pärast seda, kui oled hinganud sisse korraliku sõõmu värsket õhku, avastad ennast keset renoveeritud talukompleksi. Seal kohtuvad vana ja romantiline külaõhkkond ning moodsate mugavustega talumajad.

Paide lähedal Kesk-Eestis asub Hindreku talu ja peomaja. Romantiline turismitalu Valgma külas on Tartu-Tallinn maanteelt paari minuti kaugusel ning tänu sellele kergesti leitav. Samas jääb talukompleks metsade ja põldude vahele, tekitades mõnusa maalähedase tunde moodsate mugavustega või nagu talurahvale endile meeldib öelda ,,romantiline turismitalu ehedas Eesti külamiljöös.’’

Peosaal õnnistati sisse pererahva enda pulmapeoga

Hindreku talus saab pidada pulmi ja tähistada sünnipäeva, korraldada seminare või pidada ettevõtte suvepäevi. Mitme erisuuruses majaga talukompleksi eeliseks on sobivad ruumid nii väiksemateks kui suurematakeks sündmusteks. Ööseks saab kokku majutada kuni 84 inimest.

Kõige suuremas peomajas võib pidada pulmi või korraldada seminare. Teatristiilis mahutab saal kuni 150 inimest. Romantilise hõnguga peomaja on ümber ehitatud vanast viljakuivatist ja saal õnnistati 2016.aastal sisse pererahva endi pulmapeoga. Lisaks veel asub renoveeritud talukompleksis rehielamu, puhkemajad, grillinurk ja võrkpalliplats. Talu perenaine, Tuuli Klementa on veinientusiast, kes on läbinud Eesti Sommeljeede Erakooli baaskursuse ja jätkab õpinguid sügisel juunior sommeljeede kursusel.

Foto: Hindreku Turismitalu

Uudisena pakutakse degusteerimiseks Eestis toodetud veine ja siidreid

,,Eesti vein on väga omanäoline ja kvaliteetne ning me soovime kodumaist toodangut rohkem inimesteni viia,’’ selgitab Hindreku talu perenaine Tuuli Klementa. ,,Veinikeldri idee sai alguse Otepääl Murimäe veinikeldrit külastades ja juba sõidu ajal sai kontseptsioon suures plaanis paika pandud,’’ jutustab innukalt Klementa. Pererahva sooviks oleks, et rohkem eestlasi tutvuks kodumaise veiniga ja areneks välja viisakas veinikultuur.

Veini degustatsioon sobib hästi vähemalt 8-liikmelisele seltskonnale. Kahe kuni kolme tunni jooksul õpitakse lähemalt tundma kodumaiseid veinitootjaid (nagu Uue-Saaluse Veinitalu, Murimäe Veinikelder ja Valgejõe Veinivilla) ja tehakse ülevaade veini tootmise ajaloost Eestis. Õpitakse hindama joogi välimust, lõhna ja maitset ning tegema selle põhjal järeldusi. Klientide tagasiside on siiani olnud suurepärane. ,,Paljud on tulnud koolitusele eelarvamusega Eesti veinide osas, aga saavad hoopis rõõmsa üllatuse osaliseks,’’ kinnitab Klementa.

Vaata lähemalt

Copy
Tagasi üles