Hispaania konservatiivi kahtlustatakse kanepi kasvatamises (1)

Copy
Kanepikasvatus. Foto on illustreeriv.
Kanepikasvatus. Foto on illustreeriv. Foto: Sean Kilpatrick / The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Hispaania politsei kahtlustab nende paremtsentristliku Rahvaerapartei (PP) poliitikut kanepikasvatuses ja elektrivarguses.

Manuel Palma oli sunnitud Lõuna-Hispaania Granada provintsis asuva El Valle abilinnapea kohalt tagasi astuma möödunud neljapäeval, pea kaks nädalat pärast tema arreteerimist.

Juuli alguses avastasid politseinikud 256 kanepitaime El Paduli vallast, mis asub 15 minuti kaugusel El Valle linnast.

PP erakonna Granada haru avaldas pressiteate, milles Palla väitis, et on süütu. Ta ütles, et on otsustanud tagasi astuda, et mitte mustata PP erakonna nime El Valle linnas.

Manuel Palma valimisplakat.
Manuel Palma valimisplakat. Foto: EL PAÍS.

Riiklik politsei avaldas kaks nädalat tagasi pressiteate, milles teatasid võimud, et on arreteerinud kaks meest majast, kuhu oli ehitatud kaks septsiaalselt kanepi kasvatamiseks kujundatud tuba. Möödunud kolmapäeval avalikustas Hispaania ajakiri Ideal, et üks arreteeritud meestest oli 1200 elanikuga El Valle abilinnapea Manuel Palma.

El Valle kohalikku parteisse kuuluv linnapea Benjamín Ortega astus ametisse 15. juunil. Ortega ütles, et ei nõua Palma tagasiastumist, kuni ta on kuulnud piisavalt tõendusmaterjale politseijuurdluselt.

PP erakonna Granada haru sundis Palmat abilinnapea kohalt tagasi astuma. Ortega sõnul on olukord El Valle linnavalitsuses taas normaalne.

Rahvaerakonna Granada haru kiitis pressiteates Palma otsust tagasi astuda ning teatas, et partei uks on valla, kui süüdistused ära lahendatakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles