Ehmatav video: restoranis toitu kurku ajanud mees pääses vaid tänu kelneri kangelasteole surmasuust

Elu24
Copy
Foto: скрин из видео

Kreekas Chaniá linnas võinuks mees restoranikülastajate ja -töötajate ees lämbuda, kui talle poleks appi tõtanud teenindaja, kes oskas Heimlichi võtet kasutada.

Twitterisse on üles pandud turvakaamera salvestis, kust on näha, kuidas mees restoranis toitu kurku ajab ja hingamisega raskused tekivad.

Juhtunut näevad pealt kümned restoranikülastajad ja aidata üritab ka mehe naine, aga keegi ei oska midagi teha. Kui poolteist minutit on möödas ning olukord ei ole endiselt sugugi paremaks läinud, tõttab appi teenindaja, kes tunneb Heimlichi võtet.

Heimlichi võtte leiutas USA arst Henry Heimlich 70ndatel. Võtte jaoks peab abistaja minema patsiendi selja taha, panema käed ümber kannatanu ja tema rinnakorvi alla ning pigistama rindkere suunaga üles ja enda poole. See tõstab kehas rõhku ja surub kopsudest õhu välja, lükates samas ka võõrkeha hingamisteedest välja.

Õnneliku lõpuga juhtum leidis aset Kreeta saarel Chaniá linnas ja elupäästja nimi on Vasilis Patelakis. Patelakis jagas turvakaamera salvestist, et tõsta inimeste teadlikkust elutähtsate esmaabivõtete osas.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles