Kaljulaid ja Ratas soovivad Malis haavata saanud kaitseväelastele kiiret paranemist

BNS
Copy
Terroristid ründasid 22. juulil Malis Gao linnas Prantsuse sõjaväebaasi
Terroristid ründasid 22. juulil Malis Gao linnas Prantsuse sõjaväebaasi Foto: Erakogu

Peaminister Jüri Ratas ütles Malis Gao linnas toimunud rünnaku järel, et see oli meeldetuletus, kuivõrd tõsiselt tuleb hinnata meie kaitseväelasi, kes Eesti ning meie regiooni julgeoleku nimel osalevad rahu ja stabiilsuse hoidmiseks rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel ka kaugetes paikades.

«Soovin eile Malis haavata saanud Eesti kaitseväelastele kiiret paranemist ja meelerahu kõigile nende lähedastele. Samad palved palus mul meie võitlejatele ja nende omastele edastada ka Prantsusmaa president Emmanuel Macron. Eesti riik teeb kõik, et aidata kaasa oma kaitseväelaste kiirele taastumisele,» ütles Ratas.

«Kogu Eesti hoiab teile pöialt, sest missioonil seisate te iga päev meie kõigi ja meie liitlaste eest!» kirjutas president Kersti Kaljulaid sotsiaalmeedias. 

Eestlaste kõrval rünnakus viga saanud Mali ja Prantsusmaa kaitseväelastele kiiret tervenemist soovides tõdes Ratas, et Eestil on maailmas selge roll ja vastutus. «Toetume igapäevaselt oma liitlastele ja partneritele NATO-s ning Euroopa Liidus. Sellega kaasneb aga vastutus panustada ka riikidesse nagu Mali, et ka sealsetel inimesetel oleks oma kodumaal turvaline elukeskkond ja väljavaated paremaks eluks,» kinnitas ta.

Eesti osaleb Prantsusmaa juhitaval operatsioonil Barkhane alates 2018. aasta augustist kuni 50 kaitseväelasest koosneva üksusega. Operatsiooni eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ja anda seeläbi panus Euroopa-suunalise ebaseadusliku immigratsiooni ja inimkaubanduse tõkestamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles