Bottas käis Toyota WRC masinat testimas

Christopher Krutto
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: Hoch Zwei / ZUMAPRESS.com

Vormel 1 sarja täht Valtteri Bottas käis Soomes eelmisel nädalavahetusel testimas Toyota Yarise WRC autot, millega sõidab ka Eesti parim rallisõitja Ott Tänak.

29-aastane soomlane võistles esimest korda WRC autoga jaanuaris, kui sõitis Ford Fiesta WRC masinaga Arktika rallil, kus saavutas viienda koha.

Pärast M-Sporti Fordiga sõitmist soovis Bottas testida teist masinat ning võttis ühendust Toyota tiimijuhi Tommi Mäkineniga, et uurida, kas oleks võimalik testida Yarist.

See võimalus tekkis tal eelmisel nädalavahetusel Soomes, kus Toyota käis enne Soome rallit testimas. Kui põhisõitjad Tänak, Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala olid lõpetanud, lasti WRC masinaga rajale Bottas.

Vormelisõitja testis WRC autot Jyvaskyläs, mis asub Toyota meeskonna baasi lähedal. Toyota rallimeeskonna spordidirektor ütles naljatades, et Bottase jaoks siiski eraldi autot kõrvale ei ole pandud.

«Lepingut ei ole,» ütles Lindström. «Ta oli Arktika ralli üle õnnelik, aga meil on parim auto ning ta soovis seda testida. Valtteri test oli planeeritud ning ta sõitis Jyvaskylä lähedal asuvatel teedel pärast põhisõitjaid.»

Bottase kaardilugejaks oli soomlane Timo Rautiainen, kes on tulnud koos Marcus Grönholmiga kahel korral maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles