Repinski pruut sai töökoha Jõhvi spordikoolis (1)

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvi eelmine vallavanem, praegune riigikogu liige Martin Repinski ja vallavolikogu aseesimehe Jekaterina Vassiljeva.
Jõhvi eelmine vallavanem, praegune riigikogu liige Martin Repinski ja vallavolikogu aseesimehe Jekaterina Vassiljeva. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi eelmise vallavanema Martin Repinski pruut Jekaterina Vassiljeva, kes on ka Jõhvi vallavolikogu aseesimees, on saanud töökoha Jõhvi spordikoolis. 

Jõhvi spordikooli direktor Jevgeni Fedorenko ütles Põhjarannikule, et praegu on Vassiljeva spordikooli administraator, kuid tal on plaanis lähiajal teha temast spordikooli arendusjuht. "Tema ülesandeks saab tegelda projektidega, mis tooksid spordikoolile sisse lisaraha, ja samas ka turundustegevus," sõnas Fedorenko lisades, et Vassiljeval on palju häid kogemusi sellise töö jaoks. 

Fedorenko märkis esmaspäeval, et spordikooli kodulehel pole jõutud veel Vassiljevat töötajate nimekirja lisada. 

Mullu suvel Keskerakonna ja Ossipenko valimisliidu Jõhvi - Meie Kodu poolt loodud  Jõhvi koalitsioonis läks Vassiljevale volikogu aseesimehe koht. Aasta jooksul pole ta juhatanud ühtegi volikogu istungit ega esinennud ka ühegi sõnavõtuga. Volikogu aseesimees Eduard East põhjendas Vassiljeva ametisse määramist sooviga,  et  volikogu tegeleks ka noorteparlamendiga. Keskerakondlane Arthur Seppern väitis, et volikogu aseesimehe tiitlit on noorsootöö koordineerimisel tarvis selleks, et ta oleks noortele autoriteet. "Volikogu lihtliikme autoriteet noorte silmis oleks madalam," sõnas ta. 

Vassiljeva saigi MTÜ Jõhvi Noorteparlament juhatuse liikmeks. Jõhvi noortevolikogu tegevus oli aktiivsem märtsis toimunud riigikogu valimiste eel, kuid seejärel on selle tegevus sotsiaalmeedia konto põhjal soiku jäänud. Keskerakond esitles valimiskampaanias Vassiljevat, kui edukat ärinaist. Kuid osaühing Katerine, mille juhatuse liige ta on, maksis terve  2018. aasta jooksul riigile makse vaid 4 eurot ja 26 senti ning tänavu poole aastaga 114 eurot ja 97 senti. 

Jõhvi võimude  poolt on volikogu liikmetele ja nendega ühes nimekirja kandideerinutele töökohtade loomine vallaasutustes saanud tavapäraseks praktikaks. Mullu Jõhvi spordikooli direktoriks saanud Jevgeni Fedorenko kandideeris valimisliidus Jõhvi - Meie Kodu. Samast nimekirjast on ka volikogu liige Andrei Ojamäe, kellest sai eelmise aasta lõpus spordikooli haldusjuht. 

Jõhvi hooldekeskuse direktor on Keskerakonna saadik volikogus Arthur Seppern, tema asetäitjaks kinnitati aga volikogu liige valimisliidust Jõhvi - Meie Kodu Tamara Luigas. 

Samal ajal on spordikoolist tõrjutud mitmed varasemad töötajad nagu direktor Helen Mast ja müügijuht Kaja Kama. 

Nüüdseks riigikogu liikmeks valitud Martin Repinski juba varem kõneainet andnud lähisuhe volikogu aseesimehe Jekaterina Vassiljevaga, sai kinnitust tänavu kevadel pärast riigikogu valimisi, kui Vassiljeva abikaasa tunnistas ajakirjale Kroonika, et ta kolis kodust välja, sest "Martin kolis sisse".  

Viru maakohtu istungite registrist nähtub, et 3. septembril Rakvere kohtumajas toimuval istungil tuleb arutamisele Martin Repinski hagi Siret Kotka-Repinski vastu abielulahutuse nõudes. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles