Šoti tudeng sai Siberis trahvi feminismi loengu eest

Copy
Harriet Phillips
Harriet Phillips Foto: vkontakte.ru

Šoti vahetusüliõpilane sai trahvi ning peeti lühiajaliselt kinni loengu pärast, mida ta andis feminismi teemadel Siberis. Tegu ei ole esimese korraga, mil välistudengeid Venemaal tagakiusatakse.

Harriet Phillips, 21-aastane vahetusüliõpilane Cambridge-i Ülikoolist rikkus oma turismiviisa tingimusi, ütlesid Krasnojarski linna võimud eelmisel esmaspäeval.

Kohaliku meedia sõnul oli Phillips jõudnud pidada loengut 30 minutit kui kohale saabusid migratsiooniametnikud. Migratsiooniametnikud peatasid loengu ning ürituse organiseerijad kuulutasid välja 15-minutilise vaheaja.

Kohtumine aga ei jätkunud, sest Phillipsi külastamise põhjus oli turism. Seega ei olnud tal ametnike sõnul õigust anda loengut, vahendab The Herald.

Šoti neiu viidi migratsiooniametnike poolt ära ning sai trahviks 2000 rubla ehk umbes 28 eurot, pärast mida lasti ta vabaks.

Loengu teemaks oli arutelu feminismi ajaloo üle Lääne-Euroopas ja Põhja-Ameerikas ning nende võrdlemine naiste liikumisega Venemaal, vahendab The Herald.

Tudeng on jaganud ka uudist oma kinnipidamisest sotsiaalmeedias, kuid ei ole ise seda kommenteerinud.

Tegu on teise märkimisväärse juhtumiga sel suvel, mil vahetusüliõpilased on rikkunud oma viisa tingimusi. Eelmisel kuul pidi Saksamaa vahetusüliõpilane lahkuma riigist kui kirjutas artikli keskkonnateemalistest meeleavaldustest Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles