Üllatavad arengud: Venemaa pakub Eesti idufirmadele raha ja turgu (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
X5
X5 Foto: Kuvatõmmis

Pole just tavapärane, et idanaaber Venemaa Eestile majandustuge pakub, kuid nii paistab see läinud olevat, kuna üks Venemaa jaemüügikett pakub meie idufirmadele võimalust teenida stardiraha ja jõuda sealsele turule.

Toiduainete jaemüügikett X5 Retail Group on nimelt välja pannud 700 000 eurot tehnoloogiavaldkonna idudele Eestist, Lätist ja Leedust, et nende ideid ja lahendusi hiljem oma tegemistes kasutada.

«Parimatele ettevõtetele antakse juurdepääs riigi suurima jaemüüja infrastruktuuriressurssidele ja teadmistele ning võimalust rakendada pilootprojekti, mille eelarve on kuni 700 000 eurot,» seisab ettevõtte teadaandes.

Võistluse esimene etapp näeb ette reaalajas vestlusi 15 start-up'iga. Valik on avatud alustavatele ettevõtetele, kes arendavad lahendusi arvutivisiooni, asjade interneti, robootika, AR/VR, Blockchaini ja muude tehnoloogiate abil. Taotlusi võetakse vastu kuni 2. augustini.

Ettevõte on eriti huvitatud vahenditest, mis on võimelised automatiseerima ja parandama äritegevuse protsesside efektiivsust kauplustes, logistikainfrastruktuuris ja jaemüügisüsteemides ning lahendusi, mis aitavad parandada kliendikogemusi ja suurendada klientide lojaalsust.

X5-l on Venemaal 15 000 kauplust ja 40 jaotuskeskust.

«Usume, et uus valikuprotsess aitab meil ligi tõmmata paljulubavaid tehnoloogiaettevõtteid mitte ainult Venemaalt, vaid ka Eestist, Lätist, Leedust,» ütles X5 Retail Groupi innovatsioonijjuht Denis Levchenko.

Sellised valikuprotsessid on käimas ka Venemaal, Ukrainas, Valgevenes, Kasahstanis ja teistes riikides.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles