Helsingi kesklinnas toimus tulistamine

Copy
Soome politseinik. Pilt on illustratiivne.
Soome politseinik. Pilt on illustratiivne. Foto: Lehtikuva / Reuters / Scanpix

Helsingis Hietalahtis on käimas politseioperatsioon. Pealtnägijate sõnul on piirkonnas kuuldud laske.

Sündmuskohal on mitu politseipatrulli ja päästeautod. Politsei hetkeandmetel on viga saanud kaks inimest. Praeguse info kohaselt nende elu ohus ei ole.

Pealtnägijate sõnul on vähemalt ühe auto aknad katki. MTV uudisteportaal vahendas ühe pealtnägija juttu, kelle sõnul oli intsidenti segatud Toyota Yaris, mida oli kas tulistatud või millest oli avatud tuli.

Soome politsei kinnitas Twitteris, et pealinna südames, Hietalahti tänaval on toimunud tulistamine. Juhtumi kohta lubati uut informatsiooni jagada Twitteris. 

Iltasanomate küsitletud pealtnägijate sõnul sõitis punasele sõiduautole sisse valge kaubik, kust väljunud ehitusriietes isik hakkas tulistama punases sõiduautos viibinud inimeste pihta. Sõiduauto juht üritas ära joosta, kuid pealtnägijate sõnul tulistati teda selga. Tulistajad lahkusid sündmuspaigalt kaubikuga või joostes.

Soome uudisteagentuur STT-ga rääkinud pealtnägija sõnul paistis tulistaja olevat välismaataustaga, suure kehaga ning tundus olevat vilunud relvakasutaja.

Hetkel on politsei sõnul kinni võetud üks inimene, kelle osalust tulistamises uuritakse. Juhtumit uuritakse kui kolme mõrvakatset.

Uut infot lubati politsei poolt anda homme pealelõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles