Teenekas 13aastane narkokoer läks pensionile

Mirell Põlma
, keeletoimetaja
Copy
Paar aastat tagasi jälgis Lucky (keskel) Pärnu Postimehe fotograafi juuresolekul ühes kolleegide Hera (vasakul) ja Krišaga pinevalt oma peremehi: kas varsti läheme tööle?
Paar aastat tagasi jälgis Lucky (keskel) Pärnu Postimehe fotograafi juuresolekul ühes kolleegide Hera (vasakul) ja Krišaga pinevalt oma peremehi: kas varsti läheme tööle? Foto: Mailiis Ollino

Heinakuust veedab maksu- ja tolliameti üle 13aastane ­neljajalgne staažikas abiline Lucky pensionipõlve. “Naudib mõnusat olemist nagu kõik pensionärid,” vastas vaneminspektor-koerajuht Arlek Elviste küsimusele, mida tema kolleeg ja semu nüüd tegema hakkab.

Segaverelise Vene jahi­spanjeli Lucky ülesanne oli otsida keelatud aineid ja ta sai selle tööga suurepäraselt hakkama. Kuigi Elviste ei ole pidanud vajalikuks koostada statistikat selle kohta, mida koer on avastanud, kinnitas ta, et loomast on väga palju abi olnud. Lucky silmapaistvaim saavutus on Läti 2008. aasta Euroopa narkoainete otsimise meistrivõistluste esikoht.

Kui enamasti lõpetavad teenistuskoerad töö märksa varem kui Lucky, on see Elviste ütlust mööda tavaline, et väiksemad tõud töötavad suurtest kauem. “Aga mingil määral on see erakordne küll,” iseloomustas koerajuht oma paarilise tööstaaži.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles