Jaak Joala monumendi rajamine pole selge

BNS
Copy
Balti jaama väljaku kavand.
Balti jaama väljaku kavand. Foto: Arhitektuuribüroo Kavakava

Tallinna Balti jaama kõrvale Jaak Joalale monumendi rajamine pole selge, kuna tegemist oli linnaosa eelmise juhi mõttega ning ametlikku taotlust monumendi rajamiseks pole keegi siiani esitanud.

Balti jaama väljak on plaanis lähiaastatel rekonstrueerida, ent linnavõimu kinnitusel monumendi rajamist kõnealusesse asukohta ei saa kaaluda enne, kui on valminud Vana-Kalamaja tänava ja Balti jaama väljaku rekonstrueerimise projekt, mis annab täpsema pildi, mismoodi piirkond hakkab tulevikus välja nägema.

Nimetatud asukohta Jaak Joalale monumendi püstitamise idee käis välja toonane Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid, kuid ametlikku taotlust monumendi rajamiseks pole keegi siiani esitanud.

Kaljulaid esitas mullu aprillis Tallinna linnavolikogule ettepaneku püstitada mõne aasta pärast valmivale uuele Balti jaama väljakule monument Jaak Joalale ja Urmas Otile ning leidis, et sobiv lahendus oleks pink, millel kaks suurkuju istuvad – nii nagu on kirjanike Eduard Vilde ja Oscar Wilde'i pink Tartus.

Jaak Joala oli üks tunnustatumaid lauljaid nii Eestis kui ka kogu endise Nõukogude Liidu territooriumil ning ta tegutses muusiku, pedagoogi ja produtsendina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles