Maardu tulekahju viis keemiaettevõtte omaniku põletustega haiglasse

Kerttu Kirjanen
, suvereporter
Copy
Põleng
Põleng Foto: Joosep Pank

Eilses põlengus Maardu tööstusmahutite ja laohoonete alal sai viga tulekahju juures olnud keemiaettevõtte omanik. Seni ei ole teada, mida ta tulekahju juures tegi.

Aadressil Lao 4 asub ettevõte Masterchem, mis tarnib tööstuskemikaale. Päästeamet teatas eile, et hoonetes hoiti atsetooni ja piiritust. Ameti kirjeldusel põles palju plastikut ja erinevaid keemilisi aineid, mistõttu suits oli mürgine.

Firmas töötavate meeste sõnul jõudis tuli kõigepealt laohoones olnud metalltünnideni, mis teravate plaksatustega süttisid. Hiljem võtsid tuld ka plastmahutid, milles oli mingit sorti süttiv vedelik.

Praegu ettevõtet esindav naisterahvas ütles Postimehele, et keegi ei näinud otseselt, kuidas põleng algas. Kohal olnud töötajate sõnul käis suur pauk ning sellele järgnesid leegid. «Töötajad vaatasid aknast välja ja nägid, et põleb,» selgitas ta.

Kõneisik ei oska ennustada, mis võiks olla ettevõtte edasine plaan. «Kui omanik haiglast välja saab, siis arutatakse, mis saab edasi ja kas ta soovib põlenud hooned taastada,» rääkis naine.

Eile keskpäeval alguse saanud põleng suudeti kustutada alles õhtul, kella 21 paiku.

Praegu ootab ettevõte uurimise algatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles