Stena Impero omanikfirma kinnitusel on meeskonna olukord ohutu

Copy
An image grab taken from a broadcast by Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB) on July 22, 2019 shows the tanker Stena Impero as it's anchored off the Iranian port city of Bandar Abbas. (Photo by HO / IRIB / AFP)
An image grab taken from a broadcast by Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB) on July 22, 2019 shows the tanker Stena Impero as it's anchored off the Iranian port city of Bandar Abbas. (Photo by HO / IRIB / AFP) Foto: HO / AFP

Pärsia lahes kinni peetud tankeri Rootsi omanikfirma teatas kolmapäeval, et sai ühendust laeva meeskonnaliikmetega, kelle olukord on väidetavalt «ohutu». 

«Kõik on turvalises olukorras ja Iraani personaliga tehakse head koostööd,» ütles tankeri kapten ettevõtte Stena Bulk teatel. 

Iraani Revolutsioonikaart hõivas Stena Impero tankeri eelmisel reedel, kui see läbis Hormuzi väina. Laev on hetkel ankrus Iraani Bandar Abbasi sadama lähistel. 

Stena Impero pardal on 23 meeskonnaliiget Indiast, Venemaalt, Lätist ja Filipiinidelt. 

Kuigi ettevõtte esindajad pole laeva meeskonnale ligi pääsenud, on oldud «otseühenduses» laeva kapteniga alates teisipäevast. 

Firma on tänulik võimaluse eest meeskonnaga kaudselt suhelda, ütles ettevõtte tegevjuht Erik Hanell. «Loodetavasti on see esimene märk, et varsti näeme veel positiivseid arenguid Iraani võimudelt,» lisas ta. 

Iraani valitsuse kõneisik Ali Rabiei ütles esmaspäeval, et Suurbritannia lipu all sõitnud tankeri kinnipidamine oli «seaduslik abinõu».

«Briti tankeri kinnipidamine oli Iraani poolt seaduslik samm. Iraan pidas tankeri kinni, et tagada regiooni julgeolek,» ütles valitsuse esindaja pressikonverentsil. 

Iraan pidas Rootsile kuuluva Briti lipu all sõitnud tankeri Stena Impero kinni reedel, väites, et alus ei reageerinud pärast kokkupõrget kalalaevaga hädakutsungile ja lülitas oma pardatransponderi välja. 

«Ütleme kõigile riikidele, kes kutsuvad Iraani üles tankerit vabastama, et nad ütleksid sedasama Suurbritanniale,» lisas Rabiei, viidates Iraani tankeri kinnipidamisele Briti võimude poolt 4. juulil Vahemerel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles