USA presidendi hinnangul möödus Muelleri kuulamine väga hästi (1)

Copy
USA president Donald Trump ajakirjanikega vestlemas.
USA president Donald Trump ajakirjanikega vestlemas. Foto: ROBERTO SCHMIDT / AFP

USA president Donald Trump avaldas eile arvamust, et endise eriprokuröri Robert Muelleri kuulamine kongressis möödus väga hästi ja andis Valgele Majale järjekordse võidu.

«Meil oli täna väga hea päev,» ütles Trump ajakirjanikele.

Trump on nimetanud Muelleri Venemaa sekkumise uurimist valimistesse muu hulgas nõiajahiks ja naeruväärseks hämamiseks ning umbes samasisulist juttu kordas Trump ka eile ajakirjanikele.

Mueller ütles eile USA seadusandjatele, et tema juurdlus Venemaa sekkumisest valimistesse ei vabastada president Donald Trumpi süüst, nagu viimane on korduvalt kinnitanud. Mueller märkis samas, et ei kavatse öelda, kas president sooritas kuriteo või mitte. 

2016. aasta presidendivalimistesse sekkumise juurdlus kestis ligi kaks aastat, kuid lõppraport jättis ameeriklased ikkagi teadmatusse, kas eriprokurör peab Trumpi õigusemõistmise takistajaks ja kas tema kampaaniameeskond mängis kokku Vene valitsusega.

Trumpi hinnangul on raport ta «õigeks mõistnud», kuid demokraatide väitel annab dokument piisavalt tõendusmaterjali presidendi tagandamiseks.

Muelleri sõnul «ei kirjuta ta tingimata alla» demokraatide järeldusele juurdluse takistamise kohta.

Lisaks esindajatekoja õiguskomisjonile vastas Mueller ka luurekomisjoni küsimustele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles