Konkurss-festival külastab Türit

Emily Bollverk
Copy
Türi kultuurikeskus
Türi kultuurikeskus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel suvel alguse saanud esmakordne konkurss-festival Annetekoda 2019 toob ühe eelvooru Türi Kultuurikeskusesse.

Sel suvel sai alguse esmakordne konkurss-festival Annetekoda 2019, mida korraldavad Eesti Kultuuri Koda ja Muusikute fond PLMF. Eelvoorud viiakse läbi 24. augustini erinevates kultuuriasutustes üle Eesti ning lõppesitlus-finaal parimatele toimub oktoobrikuus, Tallinnas. Annetekoja patrooniks on Anne Veski.

Kõik Eestimaa elanikud sõltumata vanusest on oodatud esitlema oma loomingut ükskõik millisel erialal (rahvakunstid, käsitöö, sport, leiutamine, robootika, muusika, kunst, tants, luule jm). Nii neile, kes juba tegutsevad mõnes valdkonnas kui ka neile, kes pole saanud erinevatel põhjustel siiani oma annet esitleda, avaneb võimalus tutvustada end laiemale publikule, kas üksikesinejana või koos teistega.

Eesti Kultuuri Koja esinaine Pille Lill ja Annetejoja looja räägib: “Andekatele inimestele väljundi leidmine on vajalik Eesti laiapõhjalise kultuuriruumi rikastamiseks ja talendipoliitika kujundamiseks selle kõige laiemas tähenduses” ning lisab, et "meie riigi väiksuse juures ei saa me lubada, et ühegi inimese anne jääks tähelepanuta". 

19. juulil toimus Orissaare Kultuurimajas Saaremaa Annetekoja eelvoor, kust žürii valis finaali kolm väga toredat annet. 

Eelvoorud toimuvad veel: 15.08 kell 16 Türi Kultuurikeskuses, 16.08 kell 12.00 Võnnu Kultuurimajas, 17.08 kell 16.00 Kõmsi Rahvamajas, 22.08 kell 16.00 Nõmme Kultuurikeskuses Tallinnas, 23.08 kell 17.00 Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses ja 24.08 Kiviõli Rahvamajas kell 13.00.

Lähem info on nähtav siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles