Vargamäel näeb uhket vaatemängu (1)

Kultuuritoimetus
Copy

25. juulil esietendub A. H. Tammsaare muuseumis Vargamäel Paide Teatri vaatemänguline vabaõhulavastus «Eesti Jumalad», mille lavastajaks on Jan Teevet ja kunstnikuks Kairi Mändla.

Paide Teatri noored mehed, näitlejannad Maarja Mitt ja Ilo-Ann Saarepera (Ugala) ning Eesti teatri ainus tõeline vürst Peeter Volkonski küsivad kaheteistkümnel juuli- ja augustikuu õhtul, mis maa see on, kus me elame? Vargamäe veerel küsitaks niisamuti nagu Põrgupõhja Jürka – kas ja kuidas võib eestlane õndsaks saada?

Tegijad on laenanud mõtteid Tammsaarelt ning nad soovivad koos publikuga vaadata peeglisse. Sest peeglist vaatab vastu … eestlane! Jah, just, seesama eestlane, kes laulupeol pisarsilmi mesilastest laulab ja pärast naabrilegi tere ei ütle. See, kellel on neli liisingut ja kaks kiirlaenu ja auto, milles neljarealisest Tartu maanteest unistada. See, kelle laps on PISA testides maailma parim. See, kelle rahvuskangelane siililt sõjatõdesid õpib. See, kes sünnipäeval Merevaiku Kirde saiale määrib ja Saku Originaali peale rüüpab. Ja see, kellel on autos kummikud ja seeneämber olemas isegi keset talve – sest mine sa tea, äkki on kuskil veel mõni hiline puravik peidus.

«Eesti Jumalad» on Paide Teatri aplaus 101aastasele Eestile ja eestlasele, kes siin juba tuhandeid aastaid kive ja kartuleid on korjanud. «Eesti Jumalad» on vaatemänguline pilguheit peeglisse, kust vaatab vastu eestlane ühes oma jumalatega.

Uhke visuaalse lavastuse helikunstnikud on Kenn-Eerik Kannike (PAMT) ja Kirill Havanski

Osades Maarja Mitt, Peeter Volkonski, Ilo-Ann Saarepera (Ugala Teater), Joosep Uus, Johannes Richard Sepping, Ursel Tilk. Lisaks nimetatutele teeb lavastuses kaasa veel suur hulk noori Paide Teatri stuudiost ning Viimsi Kooli teatritrupist EKSPERIMENT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles