Eestisse jõuab kunstimaailma superstaaride Andy Warholi ja Jean Michel Basquiat looming

Kultuuritoimetus
Copy
Andy Warhol ja Jean Michel Basquiat New Yorgis 1985. aasta septembris.
Andy Warhol ja Jean Michel Basquiat New Yorgis 1985. aasta septembris. Foto: USA Stock Image by Richard Drew

Rahvusvaheline ühisnäitus “Edge to Edge” toob Eestisse paljude teiste kunstnike loomingu kõrval ka sellised suured kunstimaailma staarid nagu Jean Michel Basquiat ja Andy Warhol.

Laupäeval, 27. juulil kell 18.00 avatakse Fahle Galeriis rahvusvaheline kunstnike ühisnäitus “Edge to edge”. Näituse koostas ja tõi Eestisse The Venice Institute of Art Contemporary (ViCA) ja näitust on esitletud sel kevadel Los Angeleses. Lisaks Fahle Galeriile tulevad näituse “Edge to Edge” teosed esitlemisele ka Tartu Kunstimajas Tartu Graafikafestivali raames 22.07.-18.08. ja Pärnus IN Graafika festivalil. 

Näitusel tuleb eksponeerimisele palju väga erinevate kunstnike loomingut, just nagu nimi ütleb: servast servani, päikeselisest Californiast ja maailmakuulsatest nimedest nagu Andy Warhol ja Jean Michel Basquiat kuni meie oma Eesti armastatud kunstnikuteni välja.

“Näituse põhirõhk on graafikal, kuid soovime nihutada piire igal tasandil ja eksponeerida ning luua kunsti erinevates vormides - lisaks visuaalkunstile soovime publikuni jõuda ka läbi teiste tajumeelte. See kunstinäitus on igas mõttes äärest ääreni tuues maailma vastandlikest otstest kokku erinevad kunstnikud ja pannes nende mitmekülgse loomingu kõlama ühtse aga ka väga põneva teosena,” kirjeldab ViCA juht ja näituse üks kuraatoritest Jüri Koll.

Näitusel osalevad kunstnikud: 

Sonja Schenk, Jean Michel Basquiat, MB Boissonnault, Andy Warhol, Bradford J. Salamon, Pablo Llana, Juri Koll, Ave PIldas, David Valera, Fatemeh Burnes, Robert Nelson, Gloriane Harris, George Koll, Lawrie Margrave, Barbara Kolo, Josh Bagel Klassman, Stu Rapeport, Bob Branaman, Reginald Van Langenhove, Adrian White, Ray Carofano, Sulamit Elizondo, Jeanne Dunn, Nizaac ‘Vallejo,  Michael Arata, Sandy Shimooka, Tanner Goldbeck, Paola Pineda, Bryan & Ryan, Jeffrey Sklan, Tarrvi Laamann, Toomas Kuusing, Al Paldrok / Anonymous Boh, Taje Tross, Tõnis Laanemaa, Peeter Allik, Leonhard Lapin ja Raul Meel.

Näitus jääb Fahle Galeriis avatuks kuni 30. augustini. 

Fahle Galerii asub Tallinnas aadressil Tartu mnt 84a ja on avatud esmaspäevast reedeni kella 10-17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles