Endine õpetaja võitis pokkeris suure summa

Ketrin Mehine
, suvereporter
Copy
Uku Valner võitis MPN Poker Touri Londoni etapil 55 000 eurot.
Uku Valner võitis MPN Poker Touri Londoni etapil 55 000 eurot. Foto: MPN Poker Tour, Mark Spurr

Maletaustaga Jõgeva põhikooli endine ajalooõpetaja, pokkerimängija Uku Valner võitis MPN Poker Touri Londoni etapil 55 000 eurot. Turniiril osales 649 mängijat, kellest 80 parimat pälvisid auhinna, Valner mängis end esikohale. Eestlastest sai auhinna osaliseks ka 46. kohale tulnud Priit Brikker.

Uku Valner ütles, et turniiril oli kõige tähtsam kinni pidada enda seatud plaanist. «Oluline on keskenduda oma mängule ning mõista, et esimeste päevadega ei ole võimalik turniiri ära võita. Tuleb jääda kannatlikuks ning õiget hetke oodata,» sõnas ta.

​Kolme päeva jooksul koges ta mitut tõusu ja mõõna, aga turniiri kõige keerulisem hetk oli teise päeva alguses, kui pärast kaotust matemaatilisest eduseisust jäi ta ilma suurest osast oma žetoonidest. Seejärel tuli tal aga mitu head kätt järjest ning hea seis õnnestus taastada.

Valner hakkas tõsisemalt pokkeriga tegelema pärast gümnaasiumi lõpetamist. Elukutseline mängija ei ole ta kunagi olnud, aga tänu kokkupuutele tõsiste mängijatega on talle nende tarkustest aegade jooksul midagi külge jäänud. «Pokker on oma reeglitelt lihtne spordiala, ent selle sees leidub väga palju nüansse, mida õpid aja jooksul märkama,» lausus Valner.

Seljataga olev turniir ei ole aga Valneri suurim pokkerivõit, nimelt 2013. aastal, olles ise 22-aastane, saavutas ta esimese koha Pokerstars Sunday Millioni netipokkeri turniiril ja võitis 170 000 dollarit. Viimase võidusummaga tal kindlaid plaane ei ole, kuumade ilmadega kavatseb ta endale paar head jäätist lubada.

Järgmine MPN Poker Tour toimub 15.–22. oktoobril Maltal, seal osaleb ka Valner ja veel ligi sada eestlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles