Hollandi legend naaseb Barcelonasse

Christopher Krutto
Copy
Patrick Kluivert.
Patrick Kluivert. Foto: via www.imago-images.de / imago images / PanoramiC

Endisest Hollandi jalgpallurist Patrick Kluivertist saab uus Barcelona noortesüsteemi direktor, kinnitas klubi eile. 43-aastane Kluivert sõlmis Barcelonaga kahe-aastase lepingu.

Kluivert oli Kameruni koondise juures kaasmaalase Clarence Seedorfi abitreener, kuid paar vallandati pärast ebaedukat esinemist Aafrika Rahvuste karikal, kus kaotati kaheksandikfinaalis Egiptusele.

Hollandlane veetis mängijana kuus hooaega Barcelonas ning lõi 308 mängus klubi eest 145 väravat ning võitis ühe Hispaania kõrgliiga tiitli.

«Ma olen väga õnnelik, et jõdsin koju tagasi ja vaatan lootusrikkalt edasi tulevikku. Minu eesmärgiks on hoida Barcelonat maailma tipus,» rääkis Kluivert klubi kodulehele.

Hollandlane hakkab juhtima Barcelona maailmakuulsat noorteakadeemiat, mida tuntakse ka La Masia nime all.

Kluivert alustas karjääri Amsterdami Ajaxis, kus temast sai 18-aastasena läbi aegade noorim Meistrite liiga võitja. Ta esindas Hollandi koondist 79 korral ning lõi koondise särgis 49 väravat.

Kluivert on abitreenerina töötanud nii Hollandi koondise kui ka mitmete klubide juures. Samuti on legendaarne jalgpallur olnud noorte treener Ajaxis ning lühikest aega tegutses PSGs jalgpallidirektorina. Tema poeg, Justin Kluivert, esindab samuti hetkel Hollandi koondist ning teenib igapäevaselt leiba AS Roma jalgpalliklubis.

«Ma kasvasin üles Ajaxi akadeemias, mis on La Masiale väga sarnane. Mul on usk, et suudan väga palju aidata Barcelona noormängijate arengut,» rääkis vanameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles