SUUR HINNAVÕRDLUS: kust saab märjukese kõige odavamalt kätte? (11)

Li Merila
, reporter
Copy
Kui palju kõigutas aktsiisilangetus hinda?
Kui palju kõigutas aktsiisilangetus hinda? Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

1. juunil langes alkoholiaktsiis 25 protsendi võrra ning selle mõjud on jõudnud Eesti kauplustesse. Välja selgitamaks, kas ja kui palju aktsiisilangetus ostja kukrut kergitab ja kui suur hinnavõit jääb Lätti sõitjale, võrdlesime omavahel kolme riigi ja laeva Megastar alkoholi hindasid. 

«Esimese juuli hommikul muudeti koheselt umbes 300 enimmüüdava toote hinda ja ülejäänud toodete hindu on muudetud jooksvalt, vastavalt sellele, kuidas uue hinnaga kaup on poodidesse tarnitud,» ütles Super Alko esindaja Riho Maurer hindasid kommenteerides. «Tänaseks on üle 90 protsendil toodetest uued hinnad,» lisas ta.

Alkoholihindade langust on võimalik näha enamustes Eesti kauplustes ja selle tõttu on märgata müügi suurenemist. «Eesti Super Alko, Cityalko ja Viinarannasta C&C alkoholile spetsialiseeritud kauplustes on olnud juulikuu algul märgatav käibe tõus võrreldes 2018 aasta juuliga,» märkis Maurer. Sama on varasemalt Postimehele kinnitanud ka jaeketid, kelle sõnul on eriti heaks kaubaks läinud soodne viin.

Alkoholimüük Lätis ei ole aga peatunud. «Läti poodides saame täheldada eelkõige kasvu peatumist, olulist langust juuli esimene pool võrreldes 2018 aastaga veel ei näita,» lausus Maurer.

Vaata tabelist alkoholihindade võrdlust Eesti Super Alko, Läti Super Alko ja Tallinn-Helsingi laeva Megastari vahel.

 
Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles