Urve Palo juhtimise alla läinud kasiino kobab kahjumis

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Urve Palo.
Urve Palo. Foto: Matti Kämärä

Sel kevadel poliitikaga lõpparve teinud Urve Palo alustas juunis tööd maailma juhtivasse mängutehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhina. Ettevõte on juba viimased seitse majandusaastat lõpetanud korralikus kahjumis

Novoloto OÜ mullune müügitulu oli 6,7 miljonit eurot ning aasta lõpetati pea 3 miljoni euroses kahjumis. Krõbedale kahjumile vaatamata on kasiino näinud kurvemaid aegu, näiteks 2017. aastal oli kahjum ligi 4 miljonit. 

Majandusaasta aruandest selgub, et suurimaks kululiigiks oli mullu hasartmängumaks, mida tuli tasuda 2,95 miljonit eurot, järgnesid tööjõukulud, põhivara kulum ja üürikulud. 2018. aasta jooksul anti ettevõttele laenu 2,21 miljoniteurot emaettevõtte poolt, et finantseerida laienemist ja opereerimist.

Novolotos töötas mullu keskmiselt 172 töötajat ning ettevõtte tööjõukulud olid 2,6 miljonit eurot, mille hulgas on ka juhatuse liikmetele makstud eurot, s.h. juhatuse liikmetele makstud 20 000 eurot.

Palo tunnistas suve alguses, et kasiinovaldkond on temale uudne, mistõttu tähendab uus amet nii põnevat kui ka vastutusrikast väljakutset. «Novomatic pole ainuüksi üks oma valdkonna suurimatest terves maailmas, vaid ka innovaatiline ning sotsiaalselt vastutustundlik ettevõte. Minu peamine eesmärk on hoida Eestis emaettevõttele väärilist taset ning kasvatada turuosa,» sõnas Palo.

OÜ Novoloto kuulub Novomatic AG gruppi, mis on üks suurimatest mängutarkvara- ning mänguautomaatide tootjatest maailmas. Austria kapitalil põhinev kontsern on esindatud 50 riigis ning annab tööd enam kui 30 000 inimesele. Eestis tegutseb OÜ Novoloto Fenikss Casino kaubamärgi all, alates 2019. aasta aprillist kuulub ettevõtte omandusse ka Grand Prix kasiinokett. Novoloto haldab 22 mängusaali üle Eesti, olles lisaks Tallinnale esindatud ka Tartus, Narvas, Pärnus, Viljandis, Rakveres, Jõhvis ja Kohtla-Järvel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles