Nordica tütar liisib üheksa lennukit

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Regional Jet on Nordica tütarfirma.
Regional Jet on Nordica tütarfirma. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Nordica ja Poola lennufirma LOT tütarettevõte Regional Jet liisib järgneva 12 kuu jooksul üheksa lennukit. Nendele lisaks võtab ettevõte oma lennukiparki ka 110- kuni 120-kohalised Embraer 190/195 tüüpi õhusõidukid.

Regional Jeti müügikäive oli ligi 68 miljonit eurot ja see kasvas 2017. aastaga võrreldes 80 protsenti. Intensiivne laienemine ja investeeringud suutlikkusse teha lende suuremas mahus avaldasid negatiivset mõju ettevõtte omakapitalile, kuid omanikud on praeguseks selle küsimuse lahendanud.

Kuna Nordica lennud peatatakse Tallinna liinivõrgus alates selle aasta oktoobri lõpust, suunatakse vabanenud lennumasinad ja meeskonnad teiste klientide teenindamiseks. Ettevõtte lennukipark kasvab 2020. aasta suvehooajaks 26 lennumasinani.

Kasv jätkub ettevõtte teatel ka 2019. ja 2020. aastal uute pikaajaliste lepingute sõlmimisega. Need näevad ette nelja ATR72 ja seitsme CRJ900 rakendamist klientide tellimuste täitmiseks. Enne 2020. aasta suvehooaega alustatakse käitamist uue lennukitüübiga, milleks on 110- kuni 120-kohalised reaktiivlennukid Embraer 190/195.

Mitu Embraeri liisitakse, ettevõtte kommunikatsioonijuht Toomas Uibo ei täpsustanud, kuid ütles, et rohkem kui ühe.

Ettevõtte teatel on Regional Jet kujunenud Euroopas suurimaks lennuteenuseid osutavaks ettevõtteks, mis keskendub täielikult allhankelendude pakkumisele suurematele lennufirmadele.

2016. aastal loodud lennufirma käitas eelmisel aastal 19 lennukit (neist 12 olid CRJ900 tüüpi ja seitse ATR72-600 tüüpi) ning andis tööd 450 inimesele, kellest 85 töötas Tallinnas asuvas peakorteris.

«See on äärmiselt muljetavaldav, kui lühikese aja jooksul on organisatsioon suutnud ettevõtte äriidee muuta suurepärasteks tulemusteks. Meie praegused näitajad on lennundustööstuses selgelt üle keskmise. Oleme nüüdseks ületanud kriitilise massi lennukite arvu osas, et olla väga konkurentsivõimeline, paindlik ja kindlalt jätkusuutlik regionaallende tegev lennuettevõte,» rääkis lennufirma juht Jan Palmér.

Regional Jetis töötab praegu 450 inimest, kellest umbes 80 Tallinna kontoris ja 370 eri baasides üle Euroopa – Vilniuses, Kopenhaagenis, Billundis, Århusis, Stockholmis ja Varssavis.

Selle aasta suvel on ettevõtte klientideks emafirmad Nordica ja LOT, kuid ka SAS, Air Serbia, Luxair, Flybe, Loganair, SmartLynx ja Great Dane Airlines.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles