Neli päeva kõrbes ekselnud mees pääses tänu õnnelikule juhusele (1)

Copy
Maastikurattur Tomas Quinones leidis kõrbest kuuma käes kokkuvarisenud mehe. Kiirabi oodates avas Quinones oma telgi, et 73-aastane mees saaks varju.
Maastikurattur Tomas Quinones leidis kõrbest kuuma käes kokkuvarisenud mehe. Kiirabi oodates avas Quinones oma telgi, et 73-aastane mees saaks varju. Foto: Tomas Quinones / AP / Scanpix

Maastikurattur Tomas Quinones leidis matkal olles tee äärest kokkuvarisenud matkaja. Nende juhuslik kohtumine päästis neli päeva kõrbes uidanud mehe ja tema kahe koera elu.

Gregory Randolph oli läinud maasturiga kõrbematkale ning ootamatult autoga kinni jäänud kuiva jõesängi. Abi otsides oli ta matkanud kõrbes oma koeraga umbes 20 kilomeetrit. Kui mootorrattur Tomas Quinones ta neli päeva hiljem, 18. juulil leidis, oli Randolph vaevu teadvuse juures.

Quinones sõitis läbi Oregoni Sisemaaks kutsutud piirkonna – see on hõredalt asustatud maa-ala, mida kasutatakse loomade karjatamiseks. Esialgu pidaski Quinones teel olevat imelikku mügarikku surnud lehmaks. «Lähemale jõudes mõtlesin omaette, et see on veidra väljanägemisega lehm, ning siis sain aru, et tegu on inimesega,» kirjeldas ta.

Quinones täheldas, et leidis mehe eest kriitilises seisundis – tal oli raske hoida temaga silmsidet, sest mehe silmad ei püsinud paigal. 73-aastane Randolph oli saanud tugevaid päikesepõletusi, ta polnud võimeline püsti tõusma ega rääkima ning suutis vaevu juua vett, mida Quinones talle pakkus.

Kuna Quinonesil ei olnud mobiillevi, siis vajutas ta oma GPS-i jälgimisseadme SOS-nuppu, mis tal oli kaasas hädaolukordade puhuks. Abi ootamise ajaks pani ta üles oma telgi, kust Randolph varju sai. Vahepeal ilmus välja ka Randolphi koer, väike shih tzu, kellele Quinones andis kosutuseks maapähklivõid.

Tunni aja pärast jõudis kohale kiirabi ning Randolph viidi ära. Koera aga võttis enda hoole alla šerifi asetäitja, kes oli kohale saabunud selleks, et Quinonest küsitleda.

Oregoni osariigi politsei leidis Randolphi maasturi kõrbest kaks päeva hiljem. Maasturi juures ootas peremeest Randolphi teine koer.

Randolphi jõesängi kinnijäänud maastur.
Randolphi jõesängi kinnijäänud maastur. Foto: AP / Scanpix

Lake'i maakonna šerifi asetäitja Buck Maganzini sõnul oli maastur lähimast kõvakattega teest miilide kaugusel. Maganzini lisas, et on hämmastav, kuidas auto nii sügavale kinni jäi, ja et see võib sinna igaveseks jäädagi.

Maganzini sõnul sõitis Randolph lihtsalt mööda kõrbeteid, nagu seda teevad selles piirkonnas paljud. «Siin ei ole eriti rohkemat teha. Sa näed siin palju ilusat maastikku,» ütles šerifi asetäitja.

Päästetud Randolph on pärast mitut haiglas veedetud päeva naasnud koju tervenema ning temaga koos kosuvad ka tema koerad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles