Galerii: Kalamajas avati Argentina restoran Siga la Vaca (1)

Naine
Copy

25. juulil avati Tallinnas Vabriku tänaval meeleoluka peoga Argentina toidukultuuri tutvustav restoran Siga la Vaca. Külalistele serveeriti elaval tulel küpsenud terve lammas ja erinevaid grillitud roogi, meelelahutuseks pakuti Ladina-Ameerika muusikat ja Argentina tangot.

Restorani Siga la Vaca peakokk argentiinlane Simon Derivi on elaval tulel lihaküpsetamist harjutanud juba teismeeast saadik. Avapeol serveeris ta Patagoonia stiilis parilla-grillahjus elaval tulel neli tundi küpsetatud lammast. Chef Simon kirjeldas meeleolukalt Argentina toidukultuuri ja kombeid, jutustades iga roa juurde selle pärituolust, koostisosadest ja söömiskommetest.

«Elaval tulel pikalt küpsenud lammas peab olema lõpuks nii pehme, et liha tuleb iseenesest kontidelt maha ja lõikama väga ei peagi. Krevette tuleb tingimata grillida koos koorega ja kui seda õigesti teha, siis muutub ka koor nii pehmeks, et selle võib vabalt ära süüa,» õpetas Simon ning julgustas külalisi sööma kätega.

Siga la Vaca restoranis valmib toit unikaalsel parilla-grillil päris sütel. Peakokk Simon alustas juba teismelisena Argentinas parrilla-chef'i ametiga, kus sai liha küpsetamist praktiseerida Argentina parimate kokkade juures. Argentinast viis tema kokandustee Boliiviasse, Peruusse, Brasiiliasse, Uruguaisse, Hispaaniasse ja Venemaale. Eestisse saabus Simon sõbra kutsel 2012. aastal, kus ta tutvus kiiresti lihast lugupidavate inimestega. Ta jäi siia pikemaks peatuma ning on aja jooksul töötanud mitme restoranis. Nüüd, aastaid hiljem on Simon end Tallinnas sisse seadnud ning koos äripartnerite ja sõpradega avatigi Siga la Vaca.

Reigo Katalsepp, Siga la Vaca teine asutaja, on restoraniteeninduse meister, kelle kireks on pakkuda klientidele parimat elamust. 

Siga la Vaca menüüs on lai valik erinevaid liharoogi, aga ka grillitud juustu ja krevette ning põneva argentiinapärase kastmega salateid. Rõhk on kvaliteetsel toorainel ja isegi burgerikuklid valmivad kohapeal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles