Saksa koolilapsed ründasid klassivenna vabastamiseks politseijaoskonda

Copy
Starnbergi politseijaoskond, mida sadakond teismelist ründasid.
Starnbergi politseijaoskond, mida sadakond teismelist ründasid. Foto: Sina Schuldt / AP / Scanpix

Kooli lõpupeod on tihtipeale üsna metsikud, kuid need lõppevad harva sellega, et 100 õpilast jookseb politseijaoskonnale tormi.

Just nii juhtus eile öösel Lõuna-Saksamaal väikeses Starnbergi linnas. Politseinikud arreteerisid peol agressiivselt käitunud ja alkoholijoobes noormehe.

Teismeline pandi kongi ning tema koolikaaslased otsustasid ta vabastada. Politsei sõnul loopisid noored jaoskonda pudelitega ning üritasid esiust maha lõhkuda.

Esimesed teated problemaatilisest noormehest laekusid poltiseile kohaliku aja järgi kell 21.45, mil Starnbergi gümnaasiumi lõpupidu oli juba tunde kestnud. Peost võtsid osa õpilased, õpetajad ning lõpetajate sõbrad.

Kooli andmetel toimus õues, koolimaja lähedal privaatne pidu, mis kiskus liiga metsikuks. 15-aastane poiss oli lähenenud kooli turvamehele ning küsinud viimaselt narkootikume. Poiss läks endast välja, kui turvamees teavitas, et tal ei olnud mõnuaineid.

Politsei kutsuti sündmuspaigale pärast seda, kui purjus poiss keeldus lahkumast. Ta keeldus politseinikega koostööd tegemast. Mõned poisi sõbrad üritasid vahele segada ning üks nendest üritas korduvalt politseinike jalaga näkku lüüa.

Kui politseinikud lõpuks jaoskonda jõudsid oli maja ette kogunenud sajapealine rahvamass. Kooli direktor ei osanud öelda, kas massi seas oli ka nende õpilasi.

Ümbes 50 inimest loopis politseimaja kivide ja pudelitega, mõned noored üritasid ust maha lüüa, et oma klassikaaslast päästa. Noored lõhkusid ühe akna ning sildi jaoskonna ukse ees.

Ligi 70 politseinikut kutsuti appi ning üks 19-aastane noormees vahistati ajutiselt. 15-aastane arreteeritud noormees anti üle tema vanematele ning toimetati peavalu tõttu haiglasse. Väljaande Süddeutsche Zeitungi andmetel leiti tema verest alkoholi ja narkootikume.

Starnbergi gümnaasium teatas, et vahistatud noormees ei olnud kooli õpilane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles