Fotod: politsei võttis Moskva meeleavaldusel kinni üle tuhande inimese (9)

Copy

Venemaa politsei võttis kinni üle tuhande inimese, kui nad kogunesid laupäeval Moskva kesklinnas, et nõuda vabu ja õiglaseid valimisi, teatas meeleavaldusi jälgiv organisatsioon OVD Info.

«Kokku peeti erinevate seaduserikkumistega seoses kinni 1074 inimest,» edastasid kohalikud uudisteagentuurid politseiametnike infot.

Meeleavaldusega, mille läbiviimiseks võimud ei ole luba andnud, protestitakse mitme opositsiooniliikme väljajätmise vastu septembris peetavatelt linnavolikogu valimiselt. Kandidaatide registreerimise keeldu põhjendatakse väidetavalt ebapiisava arvu toetusallkirjadega.

Võimude teatel võttis meeleavaldusest hinnanguliselt osa 3500 inimest.

Ajalehe Moscow Times andmetel korraldas politsei ühtlasi läbiotsimise telekanali Dožd kontoris ja opositsioonijuhi kodus, kust edastati otsepilti meeleavaldustest.

Opositsioon on valimistest kõrvalejätmise vastu juulis juba mitu korda meelt avaldanud.

Tänaseks kutsus rahva tänavatele Venemaa tuntuim opositsiooniaktivist Aleksei Navalnõi, kes on lubanud proteste jätkata, kuni kõigil kandidaatidel lubatakse end üles seada.

Navalnõi ise pandi kolmapäeval kooskõlastamata meeleavalduse korraldamise eest 30 päevaks vangi.

Täna teatas Twitteris kinnipidamisest ka tema kaasvõitleja Ivan Ždanov. Kinni on võetud veel üks opositsiooni juhte - Ilja Jašin.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles