Fotod: Iisrael ja USA katsetasid Alaskas uut raketitõrjesüsteemi

Copy

Iisrael ja USA teatasid pühapäeval ühiselt väljatöötatud raketitõrjesüsteemi edukast katsetamisest Alaskas.

Iisraeli kaitseministeerium teatas avalduses, et raketitõrjesüsteem Arrow 3 (Nool-3) püüdis atmosfäärist kõrgemal sihtmärgid edukalt kinni. «Lennukatsetused viidi läbi Alaskas, et katsetada võimeid, mida ei saa katsetada Iisraelis,» lisas ministeerium.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles pühapäeval valitsusistungil, et Arrow 3 annab riigile «võime tegutseda Iraanist ja mis tahes teistest kohtadest meie poole tulistatavate ballistiliste rakettide vastu».

«See on Iisraeli julgeoleku jaoks suur saavutus,» lisas valitsusjuht. 

USA raketikaitseagentuur ütles avalduses, et Arrow 3 suudab tabada raketti atmosfäärist väljas, mis on raketitehnoloogias «pöördeline saavutus».

Iisraeli valitsuse istungil vaatas koos Netanyahuga katsetustest videot ka Ühendriikide suursaadik Iisraelis David Friedman.  

Jaanuaris teatas Iisrael Arrow-3 edukast ühiskatsetusest USA-ga Iisraelis. Raketitõrjesüsteemis kasutatavad raketid paigutati osana vanemast raketitõrjesüsteemist Iisraeli 2017. aastal ning sellele eelnes rida katsetusi. 

Arrow 3 moodustab koos Iron Dome'i (Raudkuppel), David's Slingi (Taaveti Ling) ja Arrow 2-ga mitmekihilise kaitsekilbi, mille kallal Iisrael töötab, et kaitsta end Gaza ja Liibanoni rakettide ning Iraani kaugmaarakettide eest.

Arrow 3 on mõeldud kaitsma Iisraeli õhuruumi kõige suuremal kõrgusel liikuvate rakettide eest ja selle töötasid kahasse välja Iisraeli kaitsetööstusfirma Israeli Aerospace Industries ja USA lennukitootja Boeing.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles