«Ma olen Rakveres sündinud ja Rakvere poiss. Mulle meeldib Rakveres võistelda!»

Kris Ilves
, reporter
Copy
Rakvere poiss Janek Õiglane, kes naudib võistlemist kodustaadionil.
Rakvere poiss Janek Õiglane, kes naudib võistlemist kodustaadionil. Foto: Marko Mumm/EKJL

Kui jahid pääset Doha maailmameistrivõistlustele, aga jõuproovid Götzises ja Lutskis ebaõnnestuvad, siis tuleb teha maksimaalne pingutus Rakveres.

«Ma olen Rakveres sündinud ja Rakvere poiss. Mulle meeldib Rakveres võistelda!» lausus möödunud reedel ja laupäeval kodustaadionil neli kärbest ühe hoobiga tabanud Eesti mitmevõistleja Janek Õiglane. Kodupubliku ees 8251 punkti kogunud Õiglane tuli esimest korda kümnevõistluses Eesti meistriks, alistas Doha maailmameistrivõistluste normi ning sai enda nimele Eesti meistrivõistluste ja Rakvere staadioni rekordi.

Doha maailmameistrivõistluste norm on tänavu 8200 punkti. Õiglane kogus mai lõpus Götzises toimunud mainekal kümnevõistlusel 8050 ja juuli esimesel nädalavahetusel Lutskis peetud võistkondlikel Euroopa meistrivõistlustel 7996 punkti.

Kriitiline teivashüpe, fantastiline odavise

Et kahel esimesel võistlusel jäi eesmärk saavutamata, tuli Õiglasel end proovile panna ka kolmandat korda. Sedapuhku sünnilinnas Rakveres. Ta polnud kolmenädalase pausiga kahte kümnevõistlust teinud ja pinged olid peal. «Aga mulle pinge meeldib! Publik annab mulle jõudu juurde!» sõnas Õiglane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles