Kabulis hukkus rünnakus Ghani liitlase büroole 20 inimest

Copy
Kabulis rünnatud asepresidendikandidaadi Amrullah Saleh' poliitilise büroo hoone.
Kabulis rünnatud asepresidendikandidaadi Amrullah Saleh' poliitilise büroo hoone. Foto: AP / Scanpix

Kabulis sai eile Afganistani presidendi Ashraf Ghani asepresidendikandidaadi Amrullah Saleh´ poliitilise büroo vastu suunatud rünnakus surma 20 ja vigastada umbes 50 inimest, teatas valitsus täna uusi andmeid esitades. 

Valitsus ütles avalduses, et rünnak kestis kuus tundi ja selle lõppedes olid kõik neli ründajat tapetud. Saleh sai kergelt vigastada.

Ükski rühmitus ei ole rünnakut veel omaks võtnud.

Saleh juhib noortele ja reformidele keskendunud Afganistani kodanikuühiskonna organisatsiooni Roheline Trend ja on varem töötanud riigi luureteenistuse juhina.

Afganistanis algas eile ametlikult kaks kuud kestev presidendivalimiste kampaaniaperiood ja mitu kandidaati korraldas Kabulis valimisüritusi.

Rünnak on meeldetuletus sellest, et varasemaid Afganistani valimisi varjutanud vägivald võib osutuda probleemiks ka 28. septembrile kavandatud presidendivalimistel. 

Ghani alustas eile presidendivalimiste kampaaniat kinnitusega, et sõjast vaevatud riiki on tulemas rahu ja rahukõnelused Talibaniga leiavad tõepoolest aset.

Ülejäänud presidendikandidaatidest on tuntumad Ghani endine riikliku julgeoleku nõunik Hanif Atmar, riigi tähtsuselt kolmas mees, kõrgeim täidesaatev ametnik Abdullah Abdullah ja endine sõjapealik Gulbuddin Hekmatyar, kes kannab hüüdnime Kabuli lihunik väidetava rolli eest tuhandete inimeste tapmises pealinnas 1990. aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles