Kakumäel tehti algust jetispordi Eesti meistrivõistluste sarjaga

Postimees Sport
Copy
Marten Männi.
Marten Männi. Foto: Eesti Veemoto Liit

Tallinnas Kakumäel anti nädalavahetusel avapauk jetispordi Eesti meistrivõistluste sarjale Haven Kakumäe Cupile.

Hoolimata väga kuumast ilmast oli starti tulnud 68 jetti kümnes erinevas klassis. Merel puhunud tuul tekitas rajale ilusa laine, mis tegi võidusõidu põnevaks ja vaatemänguliseks. Esmakordselt kasutati stardiks väga paljudel tiitlivõistlustel kasutatavad lendstarti, kus avapauk antakse liikuva sõitjateriviga.

Põnev võistluspäev sai alguse SKI Junior GP3 klassi stardiga, kus sõidavad 8-15 aastased noored. Mõlemas stardis ei jätnud teistele võimalust selle klassi mitmekordne maailmameister Mattias Reinaas. Teiseks tuli Severi Salonen Soomest ja kolmas oli Ander-Hubert Lauri, kes on 10-12 aastaste klassi SKI Junior GP3.2 ametlik maailmameister.

Runabout Junior GP4 klassis viis etapivõidu koju esmakordselt stardis olnud Henri Koppas, teiseks tuli Mia Carolin Õiemets ja kolmas koht kuulus Karl Keskülale.

SKI Beginner GP1 klass oli kõige osavõtjate rohkem. Algajatele mõeldud klassis saavutas etapivõidu alles sellel hooajal võistlema hakanud Aron Voola, teine koht kuulus Marek Laanistole ja kolmas oli Jaak Ravensberg.

SKI GP3 klassis võttis etapivõidu noorteklassis võidutsenud Mattias Reinaas. Teine koht kuulus Venemaa esindajale Nick Arkhipovile ja kolmas koht läks üllatuslikult alles 10-aastasele Ander-Hubert Laurile, kes suutis rajal silmad ette teha paljudele täiskasvanutele.

Võistlusel osalejad.
Võistlusel osalejad. Foto: Eesti Veemoto Liit

Runabout GP4 klassi võit läks hiljuti Euroopa meistriks tulnud Mattias Siimannile, kes võitis mõlemad sõidud. Teise koha sõitis välja Peep Uibu ja kolmas oli Jakko Viilo.

SKI GP2 klassis võttis järjekordse võidu noor Kohila sportlane Mattias Reinaas. Teiseks tuli vanameister Egon Üpraus Pärnust ja kolmas oli möödunud hooajal algajate SKI Beginner klassis sõitnud Kaspar Haiba.

Runabout GP2 klassis sai etapivõidu Valeri Trujevtsev, teiseks tuli Margus Kesküla ja kolmas oli Karol Maide.

SKI Ladies GP1 klassis võidutses kehtiv Euroopa meister Jasmiin Üpraus, kes võttis etapivõidu, teiseks tuli möödunud hooaja MM-sarja neljas naine Kätriin Nilbe ja kolmandaks Elina Kaarneem.

SKI GP1 klassis ei jätnud Marten Männi konkurentidele võimalust ning võttis kahe sõidu võiduga ka etapivõidu. Teiseks tuli sellel aastal EM-sarjas pronksmedali välja sõitnud Markus Lutsokert ja kolmandaks Mattias Reinaas.

Võistlejate grupipilt.
Võistlejate grupipilt. Foto: Eesti veemotoliit

Päeva võimsaimas Runabout GP1 klassis vedas tehnika alt MM-sarjas osalevat Anton Pankratovit ja ta oli sunnitud esimeses sõidus liidrikohalt võistluse katkestama. Etapivõit kuulus Erki Laiakasele, teine koht Valeri Trujevtsevile ja kolmas koht Karol Maidele.

Jetispordi Eesti meistrivõistluste sarja järgmine etapp sõidetakse Tallinnas Harku järvel 17. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles